Despre mierea de albine se spune că era hrana preferată a zeilor din Olimp. Un aliment natural, fabricat de albine din nectarul florilor. Vechii greci spuneau despre miere că este elixirul tinereții, fiind administrată atleților care participau la Jocurile Olimpice. Egiptenii o foloseau ca medicament, dar și în tratamente cosmetice.
Cu toții cunoaștem proprietățile extraordinare ale mierii de albine, fiind folosită în scopuri terapeutice și în alimentație. Multiplele beneficii ale mierii reprezintă un fapt cert, recunoscut de toată lumea. Mierea de albine nu este numai un dulce natural, sănătos și delicios, însă conține și nutrienți și substanțe vitale pentru funcționarea organismului. Trebuie însă să știm că nu tot ceea ce găsim în magazine este de calitate. Este extrem de important să alegem acel producător cu tradiție, de unde să luăm adevăratul elixir pentru sănătate și frumusețe.
Mierea de albine – elixirul tinereții, un adevărat remediu naturist, cu nenumărate calități nutriționale!
Eu am descoperit mierea de la Apidava mulțumită Brander, iar de atunci cafeaua mea este mult mai gustoasă, iar fetele își savurează ceaiul cu mult mai multă plăcere. Apidava este considerată astăzi cetatea mierii, locul unde se produce de 25 ani doar miere de calitate superioară. Mierea este un produs 100% pur, obţinut doar pe cale naturală, preponderent din flora variata a Podişului Transilvaniei dar și a altor zone melifere din Romania, cu o calitate garantată.
Brandul „Roua Florilor” a prins viață în bucătăria familiei Mateș, unde s-au etichetat primele borcane din producția proprie. La început toată producția de miere era extrasă, ambalată, etichetată manual de către membrii familiei.
Mierea polifloră este cea mai complexă miere, deoarece conține o combinație din mai multe tipuri de flori. Tratamentul cu mierea polifloră acoperă o gamă largă de afecțiuni.
Mierea polifloră este cea mai bogată în nutrienții și substanțele necesare omului; este cel mai complet aliment natural din câte există. Aceasta pe lângă faptul că stimulează digestia și sistemul imunitar, stimulează și pofta de mâncare și regenerează ficatul. Este şi un execelent remediu pentru oboseală fizică şi psihică. Cosumul regulat previne probleme de creştere și demineralizarea oaselor.
Zbori mereu din floare-n floare,
Tu albină muncitoare,
Ne serveşti pe toţi cu miere,
Sănătate şi putere!
Albinuțele harnice nu se odihnesc nicio clipă. Rezultatul unei munci asidue care durează de dimineață până seara, timp în care culeg nectarul florilor, este mierea.
Tu știi care sunt beneficiile mierii de albine?
Indiferent dacă îți place să o mănânci la micul dejun sau dacă o folosești pe post de îndulcitor, mierea conține mai multe substanțe benefice pentru organism.
Puternic energic natural. Mierea ne ajută să avem un tonus bun. De asemenea, ne încarcă cu multă energie datorită faptului că vitaminele și mineralele conținute sunt foarte ușor de asimilat de către organism.
Mierea este cel mai sănătos și natural îndulcitor, care nu are efectele nocive ale zahărului.
Puternic antibiotic natural. Mierea nefiltrată conține o substanță puternică, propolis, denumită și penicilină din miere. Propolisul este o substanță cu proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice.
Mierea are proprietăți antiinflamatorii, extrem de utile în tratamentele cosmetice; calmează iritațiile pielii. Mierea este utilă în tratamentul psoriazisului, al eczemelor sau al dermatitelor seboreice ale scalpului.
Mierea conține un complex important de vitamine, printre care enumerăm vitamina A, C, K, D, și complexul de vitamina B, dar și calciu, sodiu, potasiu, fosfor și săruri minerale. De aici, rezultă și proprietățile miraculoase cicatrizante, calmante, tonifiante și antioxidante când vine vorba de ten.
Tenul gras ce prezintă acnee sau exces de sebum poate fi tratat prin aplicarea unei măști care se lasă pe față timp de douăzeci de minute. Masca este obținută din două linguri de miere, o jumătate de linguriță de scorțișoară și o aspirină pisată.
Dacă ai nevoie pentru exfolierea tenului cu probleme, atunci poți apela la o mixtură de mălai și miere, o lingură de miere și una de mălai, la care adaugi puțină apă pentru a se omogeniza mai bine.
Tenul lipsit de strălucire poate fi tratat tot cu ajutorul unui mix, format dintr-o lingură de miere, una de ulei de măsline, una de iaurt și un gălbenuș de ou amestecate bine; rezultă o pastă care se aplică pe față.
Tu știai de proprietățile miraculoase pe care le are mierea de albine?
Legătură permanentă
Mierea ne scapa de multe probleme. Mierea este sanatate curata. Si in familia noastra consumam frecvent miere.
Legătură permanentă
Cu miere se face cel mai bun remediu pentru durere si usturime in gat sau tuse – ridiche neagra se scobeste inauntru, se pune miere in scobitura, se lasa cateva ore sa isi lase suc si se ia cate o lingura de 3 ori pe zi. Este sanatate curata.
Legătură permanentă
Nu sunt genul de persoana care consuma miere, dar dupa ce am citit articolul tau sigur imi voi schimba parerea.
Legătură permanentă
Foarte buna, nu ne lipseste mierea din casa 🙂
Legătură permanentă
Mierea este minunata si recunosc ca nu lipseste niciodata din casa noastra. Inca din copilarie o ador si am transmis asta si fetitei mele.
Legătură permanentă
Si eu iubesc mierea, intr-o perioada era nelipsita de la noi din casa, apoi nu am mai gasit una care sa ne placa. Sper ca anul acesta sa o pot incerca si pe aceasta.
Legătură permanentă
Imi place mierea ca si gust, da trebuie sa recunosc ca nu mananc prea mult, inainte luam in fiecare dimineata cate o lingurita.
Legătură permanentă
Mierea este gustoasa, dar si extrem de folositoare, are multe beneficii asupra sanatatii noastre.
Legătură permanentă
Pe langa gustul delicios pe care are, mierea de albine are si foarte multe alte beneficii. Eu acum doi ani am avut o tuse datorata unei raceli, foarte urata. Singurul calmant era mierea, nimic altceva.
Legătură permanentă
Am sa incerc si eu reteta pentru ten.
Legătură permanentă
Intotdeauna am miere in casa, de la producatori de incredere!
Legătură permanentă
Este foarte buna, noua nu ne lipseste din casa iar celei mici ii place laptele indulcit cu miere 🙂
Legătură permanentă
De stiut despre proprietatile ei stiam, dar uite ca tot n-am reusit sa inlocuiesc zaharul cu ea.
Legătură permanentă
Niciodată nu mi-a plăcut mierea ca îndulcitor, în schimb îmi plăcea peste felia de pâine cu unt, asa fiind în copilărie.
Legătură permanentă
Mierea chiar e sanatate curata. Ar trebui sa o consumam zilnic.
Legătură permanentă
Eu nu sunt fana, insa parintilor le place.
Legătură permanentă
Recunosc ca o mare parte dintre ele le stiam și totuși mierea este excelenta pentru a fi inclusă zilnic in alimentație sub diverse forme