Fișele de lucru, jocuri diverse pe baza de imagini-suport!

Fișele de lucru sunt foarte folositoare pentru un școlărel care descoperă scrierea. Așa am gândit atunci când pe Libris.ro am văzut lucrarea Abecedar – fișe de lucru. Este o completare a manualului, un material bogat în exerciții de aprofundare și dezvoltare. Pe fiecare fișă, autoarele Cleopatra Mihăilescu și Tudora Pițilă au sugerat activități intra- și transdiciplinare atractive, în concordanță cu temele propuse.

fișele de lucru

Exact cum scriam și aici îmi doresc să îmi ajut fetița, să îi ofer tot materialul necesar pentru a învăța. Pentru a înțelege ceea ce învață la școală, pentru a aprofunda. A fost încântată de acestă lucrare și imediat ce a primit-o s-a apucat să o răsfoiască.

Un abecedar ce conține fișele de lucru, un suport imagistic bogat!

Fișele cuprind exerciții concepute gradat, corespunzător lecțiilor de citire-scriere. Sunt exerciții de recunoaștere a literelor în texturi sau în versuri, exerciții de completare de silabe, cuvinte sau popoziții. Găsim în lucrare și exerciții de compunere de cuvinte și propoziții, exerciții de înlocuire a unei litere sau a unui grup de litere, exerciții de ordonare a cuvintelor în propoziții. Tot ceea ce învață la școală!

Mi s-a părut extrem de interesanta această carte, perfectă pentru aprofundarea a ceea ce învață la școală. Nu este dificilă, fetița mea face singură din carte până ajung eu acasă de la serviciu și este și foarte mândră de acest lucru.

Părerea mea este că, atunci când vezi că fiul sau fiica ta sunt dornici să învețe, să le cumperi cât mai multe materiale, astfel încât să nu se plictisească. Iar aici la librăria online Libris găsești foarte multe astfel de materiale, dar și cărți educative.

Rolul nostru, al părinților este acela de a îi sprijini în ceea ce își doresc, de a le pune la dispoziție tot ceea ce au nevoie pentru o creștere frumoasă. Iar materialele educative exact acest rol îl au!

13 comentarii


  1. Acest articol imi aminteste de perioada in care eram la scoala, in clasele primare. Ce de emotii! Eram asa curioasa sa invat tot alfabetul si sa pot scrie tot ce imi doream! este atat de dragut! Si eu obisnuiesc sa imi comand carti de la Libris, au mereu titluri interesante si preturi ok 🙂

    Răspunde

  2. Îmi place foarte mult modul în care ai scris acest material și justificările pentru achiziționarea fișelor de lucru. E păcat că multe persoane nu sunt conștiente de aceste aspecte, deși sunt cât se poate de sănătoase. Am o nepoată pe care am întrebat-o ce își dorește de ziua ei și mi-a spus că ar vrea niște cărți cu jocuri (așa numește ea caietele cu diferite exerciții de încercuit, subliniat și alte activități similare) pentru că mami nu vrea să-i cumpere. Acum, na, eu știu că unii copii au tendința să mintă. Dar nu cred că a fost cazul aici. Câți copii auzi spunând că își doresc cărți sau caiete de ziua lor?

    Răspunde

  3. Pare tare dragut acest Abecedar si este foarte animat ca sa-i atraga pe cei mici. Imi place cum arata si cred ca cei mici lucreaza in el de drag

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.