În ce constă recuperarea după operația de mărire a sânilor

La fel ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, efectuarea operației de mărire a sânilor, cunoscută sub denumirea populară de punere de silicoane, presupune o anumită perioadă de recuperare care durează mai mult sau mai puțin, în funcție de o serie de factori. Important este ca persoanele care apelează la această procedură să respecte cu strictețe indicațiile oferite de medicul specialist.

Măsuri recomandate imediat după operație

În primele ore după intervenția de augumentare mamară, pacienta trebuie să stea în pat, purtând un sutien special, iar după 3-4 ore poate ridica brațele, însă cu multă grijă.

În general, pacienta poate pleca acasă la intervale cuprinse între 6 și 8 ore după procedură.

Foarte important de ținut minte – e recomandată aplicarea unor comprese reci pe piept, deoarece, în acest fel, se va remedia problema umflăturilor apărute ca urmare a operației, atât în partea centrală cât și în cea laterală a sânilor.

mărire a sânilor

Indicații preoperatorii și postoperatorii

 • Înainte de operație, este interzisă administrarea anumitor pastile, de exemplu aspirina sau oricare alt medicament care o conține.
 • În general, după efectuarea operației, sânii vor fi mai umflați timp de două săptămâni. Însă procesul de vindecare se realizează rapid, iar în majoritatea cazurilor, durerea poate fi redusă prin intermediul calmantelor.
 • A doua zi, pacienta se poate plimba, dar fără a face prea multe eforturi, iar în 3-4 zile îi este permis să conducă autovehiculul.
 • În primele zile este interzis dușul, iar ulterior nu sunt recomandate dușurile fierbinți, deoarece pot stimula sângerările.
 • De altfel, pansamentele sunt înlocuite o dată la 7-10 zile.
 • Dacă veți observa că sânii manifestă o sensibilitate aparte în primele luni după operație, oferind o senzație de disconfort, nu vă speriați. Acest lucru este normal, având în vedere că se reface inervația locală. Inițial, sânii vor avea o poziție mai înaltă, iar așezarea lor corectă se va realiza în timp, după 2-3 luni. În cazul în care implantul e anatomic, nu trebuie efectuat masajul. La recomandarea medicului chirurg, se pot masa sânii cu scopul de modelare a implanturilor cu silicon.
 • Se recomandă o săptămână de repaus, așadar este indicat concediul medical, iar după această perioadă, pacienta își poate relua activitățile cotidiene de la muncă, în cazul în care acestea nu presupun eforturi fizice.
 • Din punct de vedere al procesului vindecării, pacientele cărora le-au fost efectuate implanturi mamare subglandurare necesită o perioadă de recuperare mult mai redusă comparativ cu cele ai căror sâni au fost măriți cu implanturi mamare submusculare (acestea, însă, sunt mai rezistente, iar aspectul lor este mai estetic).
 • În cazul practicării sportului, pacienta va trebui să poarte un suport de susținere pentru sâni cum ar fi un sutien, o bustieră sau un corset.
 • De asemenea, ar trebui să se evite anumite poziții ale corpului în timpul somnului de exemplu, pe burtă.

Înainte de a opta pentru o operație de mărire a sânilor, ar trebui să vă informați și asupra costurilor, deoarece prețul unei astfel de intervenții mamare depinde de la caz la caz, în funcție de tipul de implant mamar, de tipul de operație ș.a.m.d.

Pentru ca procesul de recuperare să decurgă mai ușor și să fie mai rapid este indicat să țineți cont de recomandările specialistului.

Un comentariu


 1. Uite si de-asta nu as face eu o astfel de interventie. Nu judec pe cele care isi fac operatii de marire de sani, dar mie mi-e frica si de o injectie, dar sa ma taie si sa imi puna ceva ce nu e al meu acolo?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.