Topazul – piatra perfectă pentru cel mai frumos inel de logodnă

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au încercat să găsească tot felul de instrumente și de metode prin intermediul cărora să-și înfrumusețeze existența. Conceperea bijuteriilor cu pietre prețioase a reprezentat una dintre modalitățile prin care diverse popoare s-au remarcat.

Ce este topazul?

Topazul este una dintre cele mai frumoase pietre din lume, fiind foarte apreciată datorită atributelor sale benefice cum ar fi: claritatea excelentă și transparența sa.

În stare naturală, se găsește în forme variate și poate fi incolor sau poate căpăta diferite culori precum albastru, verzui, violet, brun, roșu, auriu sau roz.

Civilizațiile antice, de exemplu, cea a Egiptului și cea a Romei Antice, importau topaz din regiunea Ceylonului (Sri Lanka). În anii 1920-1930, perioadă semnificativă pentru curentul Art Deco, această piatră prețioasă se număra printre cele mai utilizate și admirate bijuterii.

După relatările romanului Plinius, denumirea acestei geme își are proveniența din cea a insulei „Topazos” din Marea Roșie, în timp ce alte surse susțin că numele său provine dintr-o scriere sanscrită „tapas” care înseamnă „foc”, „flacără”, „căldură”.

De altfel, această piatră prețioasă ocupă o poziție înaltă pe scara durității (scara lui Mohs) – cea cu numărul 8, iar, de regulă, în alcătuirea sa, intră diverse incluziuni cu diferite forme, de pildă lacrimi.

Efectele benefice ale topazului

În vremurile străvechi, existau credințe care se păstrează și în zilele noastre în unele culturi, conform cărora topazul deține anumite proprietăți terapeutice care se răsfrâng asupra celui care o poartă cu sine. Se spune că respinge energiile negative și le atrage pe cele pozitive, stimulează gândirea creativă. De altfel, acesta aduce echilibru interior și armonie în suflet, funcționează ca un catalizator pentru aptitudinile personale, alungă insomniile și chiar depresia.

O altă proprietate benefică rezidă în creșterea siguranței și sporirea capacității de a depăși temerile de orice fel.

În  Evul Mediu, persoanele care purtau cu sine această piatră prețioasă erau vindecate de orice boală, indiferent de natura sa: psihică sau fizică. Erau foarte utilizate de către regi și clerici.

În Grecia Antică, această gemă reprezenta un simbol care conferea multă putere, în timp ce în Europa, în timpul perioadei renascentiste (anii 1300-1600), oamenii considerau că topazul poate îndepărta magia sau sentimentele negative cum ar fi furia. De asemenea, în cultura indienilor, timp de secole, a existat credința potrivit căreia topazul purtat deasupra inimii va asigura purtătorului o viață îndelungată, plină de frumusețe și îi va spori inteligența.

Cumpără un inel de logodnă cu topaz!

Topazul a rămas, până în zilele noastre, una dintre cele mai populare pietre prețioase, preferată de foarte multe femei din întreaga lume. De fapt, statisticile arată că în fiecare an se cumpără milioane de bijuterii cu topaz, iar numărul celor care cumpără inele de logodnă cu topaz crește semnificativ de la an la an.

Dacă te-ai decis să faci pasul cel mare, dar încă nu ai cumpărat inelul din diverse motive – fie că nu ai avut timp, fie că nu ai găsit încă un model care să te convingă – poți accesa site-ul E-ring.ro și acolo vei găsi o gamă variată de inele de logodnă la prețuri accesibile, din îl care poți alege pe cel potrivit. În plus, ai posibilitatea de a personaliza bijuteria cu un mesaj prin care să-i transmiți iubitei tale toată dragostea ta.

topazul

 

 

2 comentarii


  1. Am intrat pe site-ul e-ring si am vazut multe modele frumoase de inele. Preferatele mele sunt, de departe, cele cu piatra de culoare alba, galbena sau roz. ♥

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.