Franele hidraulice – 4 lucruri de stiut despre acestea

Detinem o bicicleta, o folosim poate chiar zilnic – reprezinta o modalitate la indemana de a face miscare. Indiferent daca ne place sa mergem mai repede sau mai incet, avem nevoie de frane. Cati din noi stim insa cat de importante sunt acestea si de ce este bine sa fie foarte stabile? Stiai ca este recomandat sa montezi frane hidraulice pe bicicleta? Dupa performanta la care te astepti, trebuie sa alegi acele furtune hidraulice de la Tehnovest sau alt magazin specializat pe asta, care se potrivesc bicicletei tale.

Unde sunt folosite franele hidraulice?

Este vorba despre o gama de frane utilizate atat la biciclete, cat si la masini. In ceea ce priveste bicicletele, franele de acest tip utilizeaza furtune hidraulice. Acestea sunt realizate astfel incat sa faca fata unor presiuni mari, dar mai ales sa fie flexibile, pentru ca este necesar sa se adapteze diverselor miscari efectuate cu bicicleta. Desigur si alte componente ale franelor conteaza si vom vorbi despre asta imediat. Este foarte importanta utilizarea unor componente calitative pentru eficienta franelor, de aceea recomand furtune hidraulice de la Tehnovest pentru ca prezinta rezistenta.

Ce rol au franele hidraulice?

Este necesara utilizarea unor frane de tip hidraulice, pentru ca acestea sunt special concepute pentru a reduce viteza bicicletei, respectiv a masinii, atunci cand este necesar. Se deosebesc prin faptul ca permit oprirea eficienta, astfel incat un posibil impact sa fie evitat, dar sunt potrivite si cand vine vorba de stationare. S-au facut remarcate indeosebi in ceea ce priveste ciclismul montan, acestea revolutionand acest sport. Reprezinta o alegerea atat pentru amatori, dar mai ales pentru profesionisti.

Din ce sunt compuse franele hidraulice?

Asa cum bicicleta este compusa din diverse piese, la fel si frana hidraulica are in componenta anumite piese: principalul cilindru si cei secundari, conductele reprezentate de furtune hidraulice, placutele, etrierul si discul. Rolul tuturor acestora este sa conecteze cilindrii, dar si sa te ajute sa te orientezi mai usor prin flexibilitatea pe care o prezinta.

Ce proces presupune instalarea franelor hidraulice?

Dupa tipul actionarii, exista frane cu actionare pe disc si cu actionare pe janta. Cand se realizeaza procesul de instalare, trebuie montat discul respectiv pe butucul rotii. Urmeaza apoi montarea rotii pe furca si maneta pe ghidon. Apoi, dupa montarea etrierului este necesara reglarea sistemului.

Cateva informatii despre furtunele hidraulice

Este vorba despre o categorie de articole realizate din PVC, cauciuc sintetic sau diverse materiale – important este ca acestea sa prezinte rezistenta la presiuni ridicate. Sunt compuse in general din 3 straturi ce au rolul de a oferi transferul excelent al fluidelor. De asemenea, acestea joaca si rol de protectie contra uzurii, aceasta fiind favorizata de utilizarea indelungata.

Interiorul furtunului trebuie sa prezinte un tub compatibil cu fluidul ce va curge prin acesta. Un al doilea strat va avea rol de protectie a tubului, iar cel de-al treilea va prezenta rigiditate si rol de a proteja straturile din interior.

Categoria de furtune hidraulice de la Tehnovest sau din diversele magazine de specialitate sunt dedicate unor aplicatii care au nevoie de un tub pentru circularea fluidelor. Acestea trebuie sa faciliteze miscarea eficienta a masinilor si utilajelor ce le folosesc. Indiferent de tipul aplicatiilor in care se folosesc, fie ca includ sau nu acestea tevi rezistente la temperaturi ridicate, un impediment des intalnit este rigiditatea, iar furtunele hidraulice vin ca solutia ideala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.