Serviciile de digital marketing – care sunt si cum functioneaza?

Poate ca ai auzit despre digital marketing sau poate esti complet strain de aceasta sintagma. Cert este ca reprezinta un sector important de care afacerea ta are neaparata nevoie pentru a evolua. Mai exact este vorba despre tehnicile prin care iti promovezi serviciile sau produsele cu ajutorul unor canale media. In comparatie cu marketingul de tip traditional, in cazul celui digital lucrurile se prezinta mult mai bine deoarece compania are posibilitatea de a urmari – in timp real – care sunt aspectele ce dau cel mai bun randament, dar si ce trebuie imbunatatit cu privire la compania in desfasurare.

Ai nevoie de o agentie care ofera servicii de digital marketing, precum este binecunoscuta societate E-Advertising, pentru a pune la punct tot ce tine de bunul mers al afacerii tale: aceasta urmareste numarul de vizualizari pentru diversele produse pe care le vinzi, rezultatele transpuse in vanzari, strategiile care functioneaza si cele care nu dau rezultate etc.

In general, asociem conceptul de digital marketing cu Internetul, dar asta nu include toate canalele ce pot fi asociate cu acesta: podcast-uri, aplicatii pe telefonul mobil, mesaje text, canale radio, televiziune digitala.

Importanta marketing-ului digital

Exista canale media atat de cuprinzatoare in prezent, incat accesul pe care clientii il pot avea la informatiile de interes este nelimitat. Vorbim despre un domeniu in crestere, ce reprezinta o sursa de stiri, divertisment sau shopping continua, dar si o solutie pentru interactiunea sociala. Sunt mult mai predispusi sa aiba incredere in anumite produse cei care afla despre acestea de la prieteni sau cunostinte, precum si de la cei activi in social media. In general oamenii aleg brandurile cele mai cunoscute pentru ca au mai multa incredere in acestea, dar si cele ce sunt promovate printr-un continut personalizat si dinamic.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate atunci cand exista o campanie de digital marketing, sunt necesare mai multe tehnici de promovare in mediul digital si nu doar o abordare simplista.

Exista diverse categorii de digital marketing care prin aplicarea strategica pot oferi rezultate deosebite celor care doresc sa isi promoveze afacerea prin mediul online.

Social media Marketing este componenta cea mai cunoscuta de promovare a brandului sau produselor. Cele mai utilizate retele de socializare sunt Facebook-ul, LinkedIn, Twitter, MySpace etc.

Programul de advertising de care dispune Facebook-ul este unul destul de complex, avand in vedere ca cei ce il utilizeaza au posibilitatea de a se promova unui numar de utilizatori impresionant, pe care ii selecteaza de altefel dupa caracteristici relevante in procesul de digital marketing (varsta, locatie etc).

O alta componenta a marketingului digital este cea a e-mail marketingul. Expertii E-advertising.co recomanda implementarea acesteia pentru ca reprezinta o modalitate excelenta de a atrage clienti. Este solutia prin care acestia sunt incurajati sa se inscrie la newslettere despre produsele sau serviciile preferate, avantajul principal constand in faptul ca fiecare poate alege sa fie inscris sau nu, fara a fi adaugat automat in lista.

Search Engine Marketing sau Optimisation este tehnica ce utilizeaza unelte diverse de marketing in vederea obtinerii unei pozitii bune in rezultatele generate de motoarele de cautare a site-urilor promovate.

Dupa ce vizitatorul a fost atras pe site, se recomanda mentinerea acestuia aici pentru un timp mai indelungat cu ajutorul butoanelor de tipul Call to Action sau prin prezenta unui continut relevant.

In ce consta de fapt aplicarea unei campanii de digital marketing? Ei bine, in final aceasta trebuie sa bifeze macar cele trei mari aspecte mentionate mai jos:

-dezvoltarea unei relatii solide, bazate pe incredere, intre clienti si brand prin canalele de comunicare digitale, dar si prin cele traditionale.

– initierea de interactiuni dinamice cu clientii vizati, oferindu-le raspunsuri prompte pentru nevoile ce le au.

– analizarea de date ce se obtin in urma rapoartelor, prin extragerea acelora ce sunt mai relevante, pentru a putea imbuntati campania si a gasi cele mai potrivite solutii de digital marketing.

Iata deci care sunt motivele pentru care sunt necesare campaniile de digital marketing. E-advertising.co este site-ul in cadrul caruia vei gasi cele mai bune solutii de promovare pentru afacerea ta in mediul online.

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.