Nu plange, bijuteria mea!

Nu plange si nu te simti vinovata, nici tradata! Stii te am de la mama, te-am primit la majorat si ai crescut in acelasi timp cu mine fiind martora la succesele, esecurile si dezamagirile mele.

Ai un loc important in viata mea si iti pretuiesc mereu sufletul! Da, ai suflet, tu, bratara mea din aur masiv de 24 de karate in greutate de 70 de grame!

Nu mi-a fost usor sa te duc la  casa amanet aur   ,dar nu mai sta imbufnata fiindca acolo vei fi tratata regeste! Va ramene secretul nostru, nimeni nu trebuie sa stie ca am fost obligata sa ma despart 20 de zile de tine, draga mea!

Vom trece impreuna prin acest impas, iar dupa ce te voi recupera si vei fi iar la mana mea, jur sa nu te mai amanetez niciodata! Ma lasi sa iti explic motivele?

  1. Banii pe care ii voi primi de la ei, imi salveaza familia. Stii, cel mic a racit, are nevoie de antibiotice, de imbracaminte groasa si de incaltaminte potrivita fiindca a venit toamna. Salariile noastre sunt foarte mici si neajutorate si se duc repede de toot. La sfarsitul lunii primesc prima si vin sigur sa te iau inapoi!
  2. Fii mandra ca esti atat de valoroasa! Primesc 10430 de lei pe tine, o suma semnificativa care ne ajuta sa rezolvam toate problemele, inclusiv cele legate de cumpararea lemnelor de foc pentru iarna.
  3. Vei fi pazita ca o regina la casa de amanet. Te pastreaza intr-un seif securizat, iar locatia este prevazuta cu alarma si camera de luat vederi! Nimeni nu va sti ca ai fost acolo!
  4. Vazandu-te asa de frumoasa, vor dori sa te cumpere, dar iti dau cuvantul meu de onoare ca te voi lua inapoi!
  5. Nu esti singura bijuterie dusa la amanet, in anumite perioade ale anului cererea de amanetare creste considerabil si nimeni nu se simte ofensat fiindca parteneriatul cu casele de amanet a devenit o obisnuinta oriunde in lume!

Acum bratara mea din aur masiv, primita la majorat, regreta ca a fost asa de egoista si se insenina la fata.

-Nici nu ai idee cat de mult m-a durut nelinistea ta! Simteam cum te framanta gandurile, iar eu te strangeam de mana ca sa te imbarbatez! Nu sunt rea, draga mea!Nu pentru mine nu am vrut sa ma duci la amanet, ci m-am gandit cat de mult vei suferi in lipsa mea. Eu iti daruiesc in fiecare zi lumea tineretii tale. Poate ca nu era mai buna, dar tu aveai mai multa putere pe-atunci si erai neinfricata.

Am vorbit mult cu bijuteria mea. Completam cererea de amanetare, iar ea intelesese deja ca nu exista alta solutie si o acceptase cu maturitate. Apoi ne-am uitat impreuna pe site, la toate posibilitatile si doua minti luminate fac mai mult decat una singura:

-Hei, ma duci pe mine, dar cei cinci cercei din aur desperecheati pe care nu-i mai porti niciodata, la ce sa-i mai pastrezi?

Observatia ei a fost revelatia care mi-a salvat bugetul de cheltuielile neprevazute. Cantareau impreuna 10 grame, erau din aur de 22 de karate, deci vanzandu-i primeam 1380 de lei. In cazul acesta, bratara ramanea sa ma stranga de mana in momentele grele, fiindca suma imi era de ajuns.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.