Dezvoltă imaginația copiilor, cu ajutorul jocurilor creative!

Cu toții ne dorim să avem copii deștepți, inteligenți, dar este foarte important să ajutăm, să dezvoltăm imaginația copiilor, capacitatea de concentrarea, îndemânarea acestora. Facem tot ce este posibil pentru ca fiului sau fiicei noastre să nu îi lipsească nimic, le cumpărăm jucăriile pe care și le doresc. Însă este extrem de important să le cumpărăm jocuri educative, astfel încât să le stimulăm creierul. Să „îl pună la muncă” cum se spune.

Dezvoltă imaginația copiilor, cu ajutorul jocurilor creative!

Pe principiul jucării aveți multe, jocuri mai puține, le-am luat fetelor de la librăria online Libris.ro câte un joc pentru vârsta fiecăreia.

Astfel, Antenoliei i-am luat jocul Să coasem frumos, un joc creativ de la D-toys. Jocul conține 6 cartoane de colorat perforate și 6 șnururi de culori diferite. Fetița mea a fost foarte încântată de acest joc. După ce a colorat planșele, le-a pus șnururile, foarte mulțumită de rezultate. Prin joc copilul își stimulează creativitatea, și mai ales prin acest joc. Mi-a plăcut că trebuia să se folosească de cât mai multă răbdare, dar și să fie foarte atentă. La început, nu reușea să pună șnurul astfel încât să parcurgă toate găurile cu el. Însă cu răbdare…și mai ales încercând, a reușit.

Pentru Sofia am ales Plastilina cu set de forme, tot un joc creativ, adecvat pentru vârsta 3-5 ani. Cu ajutorul acestui set, Sofi a reușit să facă diverse forme superbe, colorate. Sunt de părere că acest joc creativ reușește să îi stimuleze îndemânarea, să îi dezvolte imaginația și creativitatea.

Folosindu-se de acest set, ea reușește să facă diverse animăluțe, copilași cu mămici sau pur și simplu floricele. Bineînțeles atât de bine pe cât poate la cei trei anișori ai săi. Însă, ajutată de surioara sa mai mare, este mulțumită de capodoperele sale. Încă de mică a iubit plastilina, îi place să modeleze cu plastilină, mult mai mult decât îi place să coloreze sau să picteze. De aceea, acest set a fost primit cu multă bucurie de către micuța mea. Și sunt mulțumită că astfel am reușit să le încânt pe amândouă…nu doar eu, cât și librăria de unde le-am luat.

Așadar dacă vreți să le stimulați imaginația și creativitatea copiilor voștri, atunci trebuie să dați o raită pe la Libris, unde veți fi întâmpinați de cele mai bune prețuri!

15 comentarii


  1. Ce idei bune pentru a-i stimula pe cei mici. Am inceput si eu sa caut astfel de jocuri care sa-i dezvolte imaginatia baietelului meu.

    Răspunde

  2. jocurile creative sunt o alegere perfecta,ma crezi ca acum multi ani chiar dupa revolutie aparusera pe la librarii carti cu desene ce trebuiau unite de la prima cifra si asa copilul meu a invatat aproape singur sa numere,sunt minunate si le recomand.

    Răspunde

  3. Imi plac aceste 2 seturi. De plastilina cred ca m-am saturat pentru ca am covorul plin de plastilina. Astept sa mai creasca putin si incerc si varianta cu cusut. Observ ca este ieftin!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.