Cu masina de la Rent a Car, pe urmele miturilor romanesti

Miturile fundamentale romanesti sunt fascinante, iar strainilor le place sa mearga la izvoarele lor, sa afle geneza si sa guste amestecul de real si ireal. Ca sa ne inteleaga filosofia populara si substratul sufletesc trebuie mai intai sa parcurga drumurile de initiere catre mitologia romaneasca, de aceea inainte de cercetari culturale trebuie sa se intereseze despre inchirieri auto Bucuresti  sa ajunga acolo unde s-au zamislit miturile.

La Curtea de Arges vor vedea ei materializarea mitului jertfei pentru creatie. Manastirea nu s-ar fi inaltat niciodata, daca mesterii nu ar fi pus la temelie ei linistea si confortul personal, dorul de cei dragi, zbuciumul si orgoliul creator. Sigur ca unul dintre ziduri este inscriptionat cu rosu si acolo se spune ca seful constructorilor si-ar fi zidit progresiv sotia, pe tanara, frumoasa si iubitoarea Ana.

La cat este de frumoasa manastirea nu se putea sa nu fie invaluita in mister. Pe Valea Oltului trebuie sa calatoresti cu o masina buna si curata, care sa-ti asigure un confort demn de peisajele edenice, drag oaspete.

La fel sa faci si cand te duci pe firul mitului seninatatii in fata mortii, adica acolo unde s-a zamislit Miorita, in Muntii Vrancei. Si tot acolo ai sa auzi la gura focului legenda Vrancioaiei si realizezi cat de mult ai fi pierdut, daca nu ar fi existat masini de inchiriat Bucuresti

Iti vei lasa masina la pensiune, fiindca clauzele din contract sunt clara: nu ai voie sa o rupi lovind-o de pietre si stanci masive si vei porni pe urmele pastorilor sa intelegi de ce poti transforma propria moarte in nunta si cum poti avea inima asa de usoara, cand iti pierzi viata!

Acolo, in inima muntilor, printre brazi si fagi, cu stelele si luna pe frunte si pe umeri vei auzi doinele si baladele si vei intelege. Sa mori intr-o asemenea frumusete si bogatie sufleteasca este ca si cum te-ai cununa cu universul!

Sa te indrepti apoi acolo unde Traian a vazut-o prima data pe Dochia si a iubit-o toata viata, de parca ar fi fost unica femeie de pe pamant! La fiecare pas vei intalni coconi mandri, Feti-Frumosi si Ilene Cosanzene, case si biserici din lemn, Cimitirul Vesel si costumele noastre populare pline de frumusete si eleganta.

Nu poti vizita totul in timpul unei sederi, sunt sigura ca vei reveni si vei inchiria iar o masina de la cei care ti-au devenit prieteni si care au incredere in tine. In Romania vei gasi mereu un mit, un loc si o poveste demne de toata atentia. De pilda castelele te asteapta sa le vizitezi si sa auzi prin ele pasii si glasurile proprietarilor. A existat sau nu a existat Dracula, dar Vlad Tepes a fost un domnitor al dreptatii, chiar daca era aspru si fara pic de noroc in dragoste.

Ai sa vrei sa mergi si pe urmele lui Avram Iancu, ale lui Horea, Closca si Crisan si sa admiri in voie ctitoriile lui Stefan cel Mare!

De cate ori vrei sa mergi pe firul miturilor romanesti, inchiriaza o masina sa ai timpul si libertatea de a asimila infinita frumusete din jur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.