Prințul Dorință, basmele preferate ale copiilor!

Călătorii în lumea basmelor este o colecție care reuneşte, într-o formulă grafică deosebită, cele mai frumoase basme din lumea întreagă, preferatele copiilor. Prințul Dorință face parte din această colecție, iar fiica mea a reușit să citească întregul basm. Are 30 de pagini, însă jumătate dintre acestea sunt cu ilustrații. Nu sunt foarte multe pagini, însă pentru ea, care abia a început să citească, eu sunt mulțumită. Sunt mândră de faptul că îi place să citească, dar mai ales pentru că își dorește să citească!

Prințul Dorință, basmele preferate ale copiilor!

Basmul îl are ca personaj principal pe Nu-Beau-Ceai, un pescar sărac, care locuia într-un oraș bogat și aglomerat. Era chinez, vorbea chineza și avea o barcă, plase de pescuit și o cămașă albastră din pânză. Era singur, nu avea pe nimeni alături și era atât de sărac încât nu își permitea să plătească pentru o locuință.

Într-o zi i s-au rupt toate plasele și nu reușise să prindă nici un pește. Era atât de supărat, încât și-a strigat supărarea, izbind barca cu piciorul. În acel moment, o broască uriașă cu chip de om și șase picioare, o arătare destul de ciudată, i se înfățișă. Se prezentă drept nașul lui Nu-Beau-Ceai, spunându-i că poate face orice. Atunci Nu-Beau-Ceai își dori o barcă nouă, casa lui și o soție care să îl aștepte fericită acasă, o prăvălie răcoroasă în care să bea ceai toată ziua.

După ce spuse toate acestea, broscoiul cel gras îi spuse că nu e deloc greu pentru el să facă aceste lucruri, îndemnându-l să îl mai cheme când va avea nevoie de el, dispărând apoi în ceață. Nu mică i-a fost mirarea atunci când câțiva oameni se apropiară de el, spunându-i: ” Stăpâne, întoarce-te acasă. Nu îți este milă să îți mâhnești soția, rudele și slugile credincioase?”

O perioadă trăi în pace, înconjurat de bogăție și de averi, pentru că voia să se îmbogățească din ce în ce mai mult, cerând cât mai multe lucruri broscoiului. Totul până se întâlnește cu Prințul Dorință….

Dar oare cine este el? Ce se va întâmpla cu pescarul Nu-Beau-Ceai? Nu ratați un frumos basm pentru cei mici, oferit de Grupul Editorial All!

12 comentarii


 1. Basmele reușesc să îi ajute pe copii să își dezvolte imaginația, să viseze la altceva, să empatizeze și să se bucure de fiecare moment special. Îmi plac alegerile pentru fetele tale. Lectură plăcută în continuare la orice ai alege pentru ele!

  Răspunde

 2. Am început să citesc și eu basme pentru copii, mă relaxează și mă duc într-o altă lume.

  Răspunde

 3. Ma bucur sa aflu ca exista un astfel de print, acum n-o sa se mire nimeni daca-mi voi spune – printesa Dorinta. Da, imi doresc multe lucruri si fapte bune pentru mine si familia mea.

  Răspunde

 4. Ma bucur ca le citesti celor mici. Poate vor avea si ele pasiunea aceasta pentru carti. Nu am mai auzit de aceasta carte si poate i-o iau si eu Cristinei

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.