Cum va ajuta forajele de la dezvoltarea unei ferme piscicole

In ultima vreme, in Romania au inceput sa capete amploare afacerile in piscicultura, o ramura a acvaculturii care se bazeaza in principal pe cresterea si reproducerea populatiilor de specii de pesti in ape amenajate si naturale. Astazi, la trei ani dupa ce un studiu efectuat arata ca doar 13 procente din productia interna sustinea necesarul de peste, se constata ca lucrurile au reintrat pe fagasul normal.

Daca aveti nevoie un foraj si de instalarea unei statii de epurare puteti solicita cu incredere sprijinul specialistilor in domeniu Prodac pentru realizarea calculului necesar de apa (debitul), coroborand cu un expert in acvacultura. Calculul are in vedere stabilirea debitului de care este nevoie per saptamana si per luna si care se imparte la zile, respectiv ore. Totodata, un alt aspect important de care trebuie sa tineti cont daca intetionati sa porniti o astfel de afacere consta in informatii diverse, ca de pilda sa stiti exact ce fel de apa va fi necesar, la ce temperatura trebuie aceasta sa se mentina precum si care este maximum de minerale tolerat. Unele specii de pesti au nevoie de crearea unor conditii special pentru a supravietui fara probleme.

Luand in considerare debitul necesar, se va efectua studiul hidrogeologic, un act deosebit de important care va releva toate datele legate de adancimea la care va fi ulterior facut forajul propriu-zis, debitul acestuia si proprietatile apei care rezulta dupa efectuarea forajului de alimentare cu apa. Studiul hidrogeologic va va permite in continuare sa create si un studiu de fezabilitate al investitiei facute, ceea ce va poate da o idee in ceea ce priveste debitul necesar annual, astfel incat afacerea intreprinsa fie perfect functionala. Totodata, acest lucru va va influenta in alegerea unor pompe submersibile corespunzatoare forajului.

Nu uitati ca un foraj de alimentare cu apa permite exploatarea continua pe intreg parcursul unui an, tinand cont de evaporarea din timpul sezonului de vara, alaturi de faptul ca la un debit / inaltime de pompare mai ridicat, creste proportional consumul de energie al pompei submersibile, iar in acest caz devine imperativ sa efectuati un studiu de fezabilitate. S.C. PRODAC SRL in calitate de furnizor de pompe marca Wilo, fabricate in Germania si pompe submersibile ZDS de calitate italiana, se ocupa inclusiv de montajul acestora la cererea clientilor interesati. Optand pentru pompe submersibile de inalta calitate, caracterizate printr-o fiabilitate ridicata, aveti toate sansele sa obtineti rezultatele scontate!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.