Merișoarele uscate – „pastile naturale”

 

Cu toții am auzit de merișoare. Știți voi, acele fructe mici și roșii cărora le place să trăiască în zonele uscate, în special în zonele de munte. Nimeni nu le-a acordat prea multă importanță și sunt în mare parte ignorate. Odată cu ignorarea lor, ignorăm și toate beneficiile pe care le-am putea avea din urma consumării acestora.

Pe cât sunt de mici aceste fructe, pe atât de multe beneficii au pentru sănătate. Le mai putem numi de altfel și „pastile naturale” pentru că au forma unei pastile și aduc o grămadă de îmbunătățiri și remedii pentru problemele de sănătate.

Sunt eficiente în tratarea infecțiilor urinare.

Foarte des apărute în ultima vreme și foarte incomode, orice femeie s-a confruntat până acum măcar o dată cu o infecție urinară. Ei bine, soluția stă într-un pahar de suc de merișoare pe zi. Acesta conține o substanță numită polifenol care se luptă vitejește cu binecunoscuta și insistenta bacterie e-coli.

Totodată, merișoarele sunt foarte bune în ceea ce privește afecțiunile la rinichi. Previn formarea pietrelor și protejează vezica biliară.

Eficient împotriva cancerului

Tot în ceea ce  privește bolile care pot aprea la femei și anume cancerul la sân, merișoarele par să aibă efecte benefice. S-a demonstrat că extractul de merișoare poate preveni apariția celulelor canceroase.

Ajută persoanele cu probleme cardiovasculare

Se pare că merișoarele scad însemnat nivelul colesterolului rău din sânge. Colesterolul implică apariția grăsimii în vasele de sânge. Acesta poate afecta circulația sângelui în organism și astfel poate creea probleme la inimă. Câteva merișoare uscate pe zi ar trebui să te scape de această grijă.

Îți ajută dinții

Consumul de merișoare previne unele afecțiuni neplăcute care pot afecta placa dentară. Sensibilitatea gingiilor sau gingivita este doar una dintre problemele de care ai putea scăpa dacă alegi să consumi aceste fructe regulat. Totodată, te protejează și de carii. Dacă nu prea îți place să mergi la dentist și ți-e frică de el, atunci nu ezita în a-ți cumpăra merișoare.

Îți ajută creierul

Și tocmai când credeai că lista cu beneficii ale merișoarelor s-a terminat, se pare că nu este așa. Aceste fructe mici și delicioase sunt eficiente în combaterea anxietății și a stresului. Specialiștii  recomandă consumul acestora chiar și persoanelor ce suferă de depresie, sau persoanelor care vor să-și îmbunătățească capacitățile mentale.

Te ajută în lupta cu kilogramele în plus

Probabil asta și așteptai să citești! Merișoarele au substanțe care îți vor grăbi metabolismul. Un metabolism mai rapid = kilograme pierdute mult mai ușor și mai repede.

Eficiente pentru ten

Merișoarele te ajută în lupta cu sebumul. Acneea, dermatritele, psoriazisul și exemele nu vor mai exista. Dacă ai probleme cu ridurile, antioxidanții din merișoare luptă împotriva radicalilor liberi care grăbesc procesul de îmbătrânire.

Cine ar fi crezut că niște fructe atât de mici și neînsemnate pot avea atât de multe beneficii? Ce mai aștepți? Pe BioBoom beneficiezi de merisoare uscate BIO la un preț accesibil. Nu ar trebui să lipsească din alimentația ta. Vorba aceea „Un măr pe zi ține doctorul la distanță” sau mai bine zis „Un merișor uscat pe zi ține doctorul la distanță.”

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.