Ghidul bebelusului: 5 obiecte INDISPENSABILE pentru igiena si sanatate

Este un fapt cunoscut acela ca igiena influenteaza in mod direct sanatatea prichindelului tau, asa ca trebuie sa ai mare grija in aceasta privinta. Pe langa faptul ca mediul in care acesta se dezvolta trebuie sa fie unul cat se poate de curat, ingrijirea lui si intretinerea obiectelor cu care acesta intra in contact reprezinta factori esentiali in acest demers.

Vrei ca juniorul tau sa se dezvolte armonios si sa creasca intr-un mediu sanatos? Citeste acest articol pentru a afla care sunt obiectele indispensabile pentru igiena si sanatatea lui.

Iata cele 5 obiecte de care vei avea nevoie pentru ingrijirea bebelusului:

1.Sterilizator biberoane

Atunci cand vorbim despre igiena ne referim, implicit, la alimentatia celui mic. Pe langa faptul ca pentru sanatatea lui este important sa alegi mancaruri cat mai naturale, la fel de necesar este ca recipientele pe care le folosesti pentru a-l hrani sa fie curate si dezinfectate. In acest sens, ar trebui sa achizitionezi un sterilizator de la Babyneeds, care sa te ajute sa cureti perfect tetinele, biberoanele si suzetele juniorului. In mod cert, acesta este unul dintre obiectele care nu au voie sa lipseasca din casa niciunei proaspete mamici.

2.Trusa pentru manichiura si pedichiura

Un aspect delicat referitor la ingrijirea bebelusului il reprezinta taierea unghiilor. Chiar daca sunt moi si flexibile, unghiile prichindelului sunt suficient de ascutite pentru a-i produce rani si chiar pentru a-i irita pielea. Mai mult decat atat, cele de la maini cresc intr-un ritm extraordinar de rapid, asa ca este necesar sa detii o trusa speciala pentru manichiura si pedichiura bebelusilor. Cu siguranta, nu iti doresti sa neglijezi acest lucru, intrucat puiul tau isi poate provoca zgarieturi inca din primele saptamani.

3.Aspirator nazal

Aspiratorul nazal este un dispozitiv pe care tot mai multe mamici il utilizeaza pentru a curata nasul copilului atunci cand acesta este racit. Acest aparat nu doar ca nu ii provoaca niciun fel de disconfort micutului, dar este si foarte eficient, reusind sa elimine mai multa mucoasa decat orice batista sau servetel. Asadar, daca nu ai deja un astfel de obiect, este momentul sa achizitionezi unul.

4.Termometru

Este de la sine inteles faptul ca un termometru este de nelipsit din trusa unui nou-nascut. Pe langa termometrul clasic, pe care probabil deja il ai in casa, poti opta si pentru un termometru tip suzeta, care este mult mai usor de utilizat in cazul copiilor.

5.Cosmetice pentru bebelusi

Atat pielea sugarilor, cat si sistemul lor imunitar sunt delicate, astfel incat nu trebuie sa folosesti produse pentru adulti atunci cand te ocupi de igiena lui. In acest sens, trebuie sa achizitionezi cosmetice speciale pentru bebelusi, in functie de varsta micutului, dar si de tipul pielii sale. Fara doar si poate, aceste produse sunt absolut necesare pentru ingrijirea unui nou-nascut.

Pe langa toate aceste obiecte este recomandat ca atunci cand tu sau o alta persoana intrati in contact cu nou-nascutul sa respectati regulile fundamentale de igiena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.