De ce si cum sa alegi o pompa submersibila?

Atunci cand ai in grija o gospodarie este evident ca toate lucrurile trebuie sa mearga la cei mai buni parametri. In acest sens, indiferent de activitatile pe care le desfasori zilnic, un lucru este indispensabil si anume apa.

Intr-o casa e important sa existe mereu un aport suficient de apa, fie ca este vorba pentru uzul casnic – baie, bucatarie, etc. – fie ca este vorba despre irigatul gradinii, drenaj sau oricare alte activitati ce implica consumul acesteia.

In multe situatii insa, consumul de apa se face cu dificultate. Care sunt motivele? Ei bine, acestea pot fi diverse, dar de cele mai multe ori acest aspect tine de locul din care provine apa respectiva, mai exact sursa de apa care se afla la o anumita adancime. Pentru a avea parte de o eficienta sporita, e necesar sa se foloseasca si o metoda foarte buna de a transporta apa din sursa freatica, astfel incat toate activitatile sa se desfasoare in cele mai bune conditii.

Acum probabil te intrebi cum vei reusi sa transporti apa din acel loc, nu-i asa? Adevarul e ca tehnologia din prezent iti ofera mai multe posibilitati, fie ca iti doresti sa o aspiri actionand de la suprafata, fie ca vrei sa o impingi din interiorul acelei surse de ape.

Care este cea mai eficienta modalitate? Cu siguranta cel mai eficient este sa te folosesti de o pompa subermsibila. Asa cum arata si denumirea, aceasta pompa este localizata si montata in interiorul sursei de apa, avand ca scop pomparea ei catre zona de utilizare.

Trebuie sa mai stii ca exista si posibilitatea de a opta pentru un hidrofor, ce prezinta capacitatea de a aspira de la suprafata apa respectiva, insa randamentul nu este la fel de bun, ba chiar necesita si un consum de energie ceva mai mare. Cu toate acestea, ramane totusi o alternativa buna.

Adancimea de pompare

Esti convins ca ai nevoie de o pompa submersibila si te-ai hotarat ca vrei sa achizitionezi una? Atunci trebuie sa fii atent si la anumite aspecte. Primul dintre acestea tine chiar de adancimea de la care vei pompa apa respectiva.

E foarte clar faptul ca daca adancimea este una foarte mare vei avea nevoie si de o pompa mai puternica, ce va fi capabila sa impinga apa pe o inaltime ceva mai mare, lucru foarte logic, nu-i asa?

Asadar, primele detalii de care trebuie sa tii cont sunt reprezentate de adancimea sursei tale de apa si capacitatea pe care o prezinta pompa submersibila pe care iti doresti sa o cumperi.

Cantitatea de apa si presiunea

Simpla actiune de a aduce apa la suprafata nu este mereu suficienta. Pentru diverse activitati e necesara o anumite cantitate, respectiv o anumita presiune ce trebuie sa se regaseasca. In principal trebuie sa se urmareasca eficienta cat mai ridicata atunci cand se desfasoara o activitate, iar pentru ca acest lucru sa se concretizeze caracteristicile pompei submersibile vor fi atent analizate.

Iti vei dori o pompa care sa iti aduca o cantitate optima de apa, sa prezinte un flux constant si sa aiba o presiune adecvata. Pentru a te ajuta poti alege diverse modele de pompe submersibile cu variator de turatie chiar de pe site-ul shop-einstal.ro.

Asigura-te ca faci mereu cea mai buna alegere pentru gospodaria ta si pune pret pe calitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.