Dispăruți fără urmă – aventură, magie, o poveste de suflet!

Încă o dată Cecelia Ahern mi-a demonstrat ce scriitoare talentată este. Dispăruți fără urmă este a șaptea carte pe care o citesc de această autoare și, după P.S. Te iubesc, pe care am adorat-o, aceasta este cea de-a doua carte care m-a impresionat. Pe care am citit-o în doar 3 zile….

O poveste de suflet în care a fost picurat un strop de magie!

Uneori oamenii pot dispărea chiar de sub ochii noștri. Uneori oamenii te descoperă, deși te priveau de multă vreme. Uneori ne rătăcim, dacă nu suntem suficient de atenți.

Romanul începe cu o Sandy Shortt copil…la cei 10 anișori ai săi, în ciuda numelui, este un copil înalt, pe care nu îl poți pierde într-un magazin. Mama ei trebuia doar să se uite în sus și îi vedea capul deasupra barelor de haine, sau să privească în jos și să vadă picioarele supradimensionate apărând de după un raft. Un copil obișnuit, părinții iubind-o și făcând tot posibilul ca ea să nu simtă lipsuri.

Însă ziua în care vecina și colega ei de clasă, Jenny-May Butler dispare din fața casei sale, în timp ce se plimba cu bicicleta, trezește o obsesie pentru Sandy. O obsesie pentru lucrurile pe care le pierde. Astfel a găsi devine țelul ei în viață. La început, este vorba de șoseta care dispare în mașina de spălat, de ursulețul cu care doarme noaptea, domnul Pobbs, sau mai târziu de oamenii care dispar din familiile lor.

Pentru că Sandy își dedică viața găsirii oamenilor dispăruți, mai întâi în calitate de polițist, apoi prin propria sa agenție. Nu face altceva decât să încerce să ofere familiilor îndurerate o rază de speranță…măcar atât.

Adu-i înapoi pe cei dragi…este tot ceea ce își dorește Sandy!

Jack Ruttle este un om disperat; de un an de zile îl caută neîncetat pe fratele său, Donal, care după o noapte de beție în club alături de prieteni, pare că s-a evaporat. Poliția nu îi mai dă nici o speranță. Însă Sandy da…

Dar înainte de a se întâlni cei doi, Sandy dispare, lăsând în urma sa un Ford Fiesta roșu, cu o cafea rece pe bord, un dosar…al lui Donal și telefonul mobil. Unde a dispărut Sandy? Paradoxal, însă aceasta descoperă întâmplător locul unde sunt adunați oamenii pe care îi căutase de o viață. O lume departe de cei pe care își iubește. „Un singur lucru e mai frustrant decât să nu găsești pe cineva, acela de a nu fi găsit. Aș vrea să mă găsească cineva, mai mult decât orice pe lume„, i-a spus Sandy într-o noapte…

Este surprinsă de locul în care a ajuns…bucuroasă că îi vede pe oamenii pe care îi caută de atât de multă vreme. Dar oare asta își dorește? Să rămână în acest loc sau să se întoarcă la cei dragi, la Gregory pe care îl iubește din prima clipă în care l-a văzut?

Cu toții ne mai rătăcim, uneori e alegerea noastră, alteori e din cauza unor forțe pe care nu le putem controla sau înțelege. Uneori preferăm să ne pierdem și să rătăcim. Uneori găsim singuri o cale de ieșire. Dar, întotdeauna cineva ne va găsi.

Oare va găsi Sandy drumul spre casă? Oare va reuși Jack să o găsească? Întrebări la care veți afla răspunsul numai dacă citiți cartea, pe care o găsiți aici, la un super preț. 

16 comentarii


  1. Foarte interesanta cartea. Imi plac mult subiectele cu mistere, disparitii, lucruri paranormale sau magie. De Cecilia Ahern am mai auyit, dar nu am citit-o pana acum. E deja pe lista mea.

    Răspunde

  2. Pentru ca am tot citit despre aceasta scriitoare si mi-au placut recenziile, am decis sa o citesc si eu. Acum citesc:”Anul in care te-am intalnit”.Multumim de recenzie!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.