Vitaminele si mineralele – un rol esential in viata noastra!

Vitaminele sunt acele substante chimice complexe, care indeplinesc un rol extrem de esential in functionarea normala a organismului nostru. Acestea se gasesc in majoritatea alimentelor de provenienta naturala. Sunt necesare pentru cresterea, mentinerea vitalitatii, precum si pentru bunastarea generala a organismului nostru.

Vitaminele sunt nutrienti esentiali avand roluri in :

  • mentinerea barierei de aparare la nivelul mucoaselor si cresterea rezistentei la infectii;
  • metabolismul proteinelor, glucidelor, lipidelor si mineralelor;
  • sinteza unor structuri indispensabile (acizi nucleici si nucleoproteine din molecula de ADN, enzime, factori de coagulare);
  • procesele de oxidare (efect antioxidant) si aterogeneza (efect antiaterogen).

Vitamine si minerale pot fi obtinute din ratia zilnica alimentara, dar si din ratiile suplimentare de nutrienti. Aceste suplimente, care prezentate sub diverse forme – pilule, tablete, etc, sunt de obicei extrase din surse naturale.

Vitaminele sunt substante organice indispensabile vietii si este necesar sa le aducem in alimentatia zilnica in cantitate suficienta. … Nu poate exista viata fara vitamine!

Vitaminele si mineralele – sursa pentru o bunastare a organismului tau!

Eu am ales sa folosesc OLIGOVIT, comprimate filmate. Acestea sunt o combinatie de 10 vitamine si 10 minerale esentiale pentru organism. OLIGOVIT comprimate filmate acopera necesarul de vitamine si minerale. Acest supliment vine in  intampinarea nevoilor noastre,  crescute de vitamine si minerale, astfel asigurand aportul cand acestea sunt in deficit.

oligovit

De ce recomand Ologovit?

Vitamina A contribuie la mentinerea sanatatii pielii si a membranelor mucoase, la mentinerea vederii normale, functionarea normala a sistemului imunitar, la metabolismul normal al fierului, dar si la procesul de diferentiere celulara.

Vitamina D contribuie la absorbtia, precum si utilizarea normala a calciului si fosforului, ca si la mentinerea sanatatii sistemului osos si a dintilor.

Vitaminele E si C contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

Vitamina C creste absorbtia fierului in organism, contribuind la formarea normala a colagenului pentru functionarea normala a gingiilor, dintilor, oaselor si ligamentelor.

Vitaminele B1, B2, B6 si niacina contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. Vitamina B12 contribuie la formarea normala a globulelor rosii.

Acidul pantotenic contribuie la sinteza normala si la metabolizarea hormonilor steroizi, a vitaminei D si a unor neurotransmitatori.

Calciul, magneziul si fierul contribuie la metabolismul energetic normal. Zincul pentru un metabolism normal al macronutrientilor, dar si al vitaminei A.

Fierul contribuie la formarea normala a globulelor rosii si a hemoglobinei, transportul normal al oxigenului in corp.

Cuprul contribuie la mentinerea sanatatii tesuturilor conjunctive, la transportul normal al fierului in corp si la protejarea constituentilor celulari impotriva stresului oxidativ.

Cromul contribuie la metabolismul normal al macronutrientilor.

Manganul contribuie la formarea normala a tesuturilor conjunctive, iar iodul la productia normala de hormoni tiroidieni si la functionarea normala a glandei tiroide.

Iodul contribuie si la functia cognitiva normala.

Molibdenul contribuie la metabolismul normal al aminoacizilor care contin sulf.

Vitaminele nu pot fi insa inlocuitori ai hranei zilnice si nu trebuiesc confundate cu medicamentele clasice. Acestea ajuta la buna functionare a mecanismelor organismului, fiind in stransa legatura cu alte elemente nutritive, cum ar fi minerale, grasimi, carbohidrati, apa.

Multe dintre vitamine sunt necesare in cantitati foarte mici, jucand un rol foarte important in cele mai multe reactii chimice in organism.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.