Copilul mic trebuie protejat! Învață-l ce este igiena!

Așa cum știe deja fiecare părinte, copilul mic este exact precum un magnet pentru microbi. Pe orice pune mâna, microbii sunt pregătiți să se agațe de ea și să își facă de cap prin organismul copilașului. Însă, la vârste atât de mici, conceptul de igienă personală este o mare enigmă pentru copil. Este mult mai distractiv să facă băiță în noroi decât în cadă, sau să se joace în nisip decât la duș.

Obiceiurile sănătoase de igienă se dobândesc în timp, fiind datoria ta, ca părinte, să îl înveți pe micuț cum să își protejeze corespunzător sănătatea de atacul microbilor din jur!

Copilul mic trebuie protejat! Învață-l ce este igiena!

Prima mea carte de igienă, pe care Ante a primit-o de la Libris.ro face parte din categoria Cărți educative, fiind publicată la editura Litera. Cu ajutorul acestei cărți, Ante va învăța regulile de bază, astfel încât să mențină corpul și mintea într-o stare excelentă. Este o carte interesantă, în paginile căreia găsim aspecte de bază ale igienei, reguli și măsuri pentru păstrarea sănătății.

„Rugina mănâncă fierul, iar murdăria pe oameni”, așa îmi spunea bunica când eram mică. Dacă pielea este curată, ea poate respira, iar noi ne simțim mult mai bine. Este ceea ce le învăț și eu pe fete. Curățenia corpului este cea mai importantă. Băița este absolut necesară, deoarece prin spălare se înlătură murdăria și transpirația. Dar după ce ne-am spălat, nu trebuie să uităm de baie, care este necesar să rămână curată.

Pentru o fetiță, care se visează prințesă, părul este o adevărată comoară. Însă trebuie îngrijit. Un păr bine îngrijit este precum o ramă care înfrumusețează un tablou, dar care poate să îl și urâțească.

Toate acestea și multe altele, copiii le învață din această minunată cărticică, perfectă pentru ei. De la sănătatea prin sport, igiena corpului, a mâinilor și a dinților, până la igiena minții și cum să îți organizezi timpul liber, totul va prinde contur pentru cel mic.

14 comentarii


  1. era pe vremuri o carticica la fel de interesanta, cu ursul, vulpea si nu mai stiu cine, tot asa, te invatau sa te speli pe maini, sa fii politicos, etc… era tare faina!

    Răspunde

  2. Foarte bine faci, trebuie obisnuiti de mici ca sa se pastreze asa si cand o sa fie mari, igiena e foarte importanta, mai ales acum la varsta cand sunt mici si bacteriile colcaie din toate directiile.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.