Experimente pentru copii…ce poate fi mai distractiv?

Fiecare copil se crede un „om de știință”…dorește să cunoască lumea din jurul lui, încercând să realizeze experimente, propriile lui distracții. Pentru micii oameni de știință, librăria online Libris.ro oferă o carte, cu ajutorul căreia curioșii vor reuși să își uimească prietenii.

Experimente pentru copii (roșu): Distractiv, Rapid și ușor

Cartea apărută la editura Nomina cuprinde experimente uimitoare. Acestea sunt distractive și foarte ușor de realizat, folosind obiecte și materiale din viața de zi cu zi.

Poți să umfli un balon fără să sufli în el? Dar să faci un ou să sară fără să îl spargi? Cu siguranță nu știai că poți să introduci un dop într-o sticlă, doar suflând în el. Haideți să învățăm să facem biluțe de aluminiu să sară.

Și multe alte experimente, descrise explicit în carte. Fiecare pas este detaliat și ilustrat. explicațiile sunt scrise pentru toți cei care doresc să înțeleagă fenomenul științific.

Cum să vezi prin propria mână?

În carte am descoperit un experiment interesant, care se referă la percepții și la modul cum funționează creierul nostru. Ideea este că: Ceea ce vedem nu este întotdeauna ceea ce credem!

Nu ai nevoie decât de o coală de hârtie A4, iar rezultatul este absolut interesant. Prin foaia rulată în formă de tub de 2-3 cm în diametru, vei avea impresia ca poți vedea prin propria mână. Dacă v-am stârnit interesul și vreți să vedeți cum este posibil așa ceva, vă recomand să vă comandați cartea și să experimentați împreună cu copilașii voștri!

Vara este lungă, iar copiii se plictisesc foarte repede de jocuri, de jucării. Decât se cheltuiești salarii întregi pe jucării, mai bine le cumperi o carte cu ajutorul căreia se pot juca și pot învăța lucruri extrem de interesante. Nu sunteți de acord cu mine? Ante a fost atât de încântată de cărticică, sunt câteva experimente pe care le-a încercat deja. Altele care așteaptă la rând…Să vă spun că și soțul a făcut o pasiune pentru această carte? Nu cred că mai are rost…sigur dacă o comandați, veți trage singuri concluziile! 🙂

18 comentarii


 1. Cu riscul de a ma repeta, imi place mult ca alegi carti educative, dar si distractive pentru fetele tale.
  Cand erau ai mei asa micuti faceam tot felul de experimente traznite, inclusiv ou in apa cu dulciuri comparativ cu ou in apa cu fructe ca sa le dovedesc diferenta si importanta alimentatiei corecte 😛

  Răspunde

 2. Nepotica mea a fost foarte incantata de experimente la grădiniță. Așa că mă gândeam ca în vacanță să încercăm și acasă tot felul de chestii simple, dar spectaculoase.

  Răspunde

  1. Ma bucur ca ii plac calatoriile; si pe noi ne mananca talpile…insa serviciul meu si al lui tati nu ne permite sa plecam atat de des pe cat am vrea!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.