Cauti o gradinita pentru copilul tau? Afla cum o alegi pe cea mai buna!

Este un lucru evident faptul ca orice parinte isi doreste ca mezinul familiei sa fie in siguranta si, in acelasi timp, sa isi dezvolte abilitatile deja dobandite. Tocmai din acest motiv, inscrierea prichindelului la gradinita reprezinta o responsabilitate foarte mare.

In cazul in care esti in cautarea unei gradinite pentru juniorul tau, trebuie sa acorzi importanta mai multor factori, de la pregatirea profesionala a educatorilor, pana la dotarile de care dispune institutia. Daca in ceea ce priveste pedagogii, lucrurile pot fi descoperite doar pe parcurs, utilitatile gradinitei, pe de alta parte, pot fi observate inca de la prima vizita.

Uite ce dotari ar trebui sa aiba orice gradinita de top:

1.Grupuri sanitare

Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie sa il ai in vedere, atunci cand alegi o gradinita pentru cel mic. In primul rand, este de la sine inteles ca vasele de toaleta, chiuvetele si dusurile trebuie sa fie curatate si ingrijite in permanenta. Pentru acest lucru, conducatorii institutiilor prescolare ar trebui sa achizitioneze produse pentru curatenie cum sunt cele de pe https://dacris94.ro/produse-pentru-curatenie, a caror calitate poate ajuta la mentinerea unui mediu curat pentru prichindelul tau. In al doilea rand, fii cu bagare de seama in ceea ce priveste articolele de protectie pe care le folosesc ingrijitoarele, cum ar fi manusile, paharele de unica folosinta, dar si buretii si lavetele.

2.Uniforme

Rolul principal al unei unitati de invatamant prescolar este acela de a-i pregati pe copii pentru urmatoarele etape de scolarizare. De aceea, orice gradinita de top incearca implementarea unei uniforme, fie ea completa sau partiala. In consecinta, incearca sa tii cont si de acest aspect atunci cand pornesti in cautarea gradinitei perfecte. In cazul in care uniforma presupune articole vestimentare obisnuite, si nu realizate la comanda, atunci poti alege de la https://www.greenqueen.ro/imbracaminte-copii.html haine organice pentru copilul tau. Cu siguranta, mezinul va atrage toate privirile inca din prima zi!

3.Spatii de joaca

Spatiul destinat jocului si activitatilor educative in aer liber reprezinta o necesitate pentru prescolari, deoarece, la aceasta varsta, toti copiii invata prin intermediul jocurilor. Ai grija, asadar, ca aceasta dotare sa nu lipseasca de la gradinita pe care o alegi. Mai mult decat atat, pentru ca cei mici isi petrec foarte mult timp pe gazon, acesta ar trebui sa fie unul de calitate, ca cel furnizat de http://filgarden.ro/gazon-rulou/, dar si montat de catre experti. De asemenea, in cazul in care unele aspecte legate de spatiul pentru joaca nu sunt pe placul tau, poti adresa cateva recomandari conducerii.

4.Camerele de supraveghere

Desi de-a lungul timpului au existat o multime de controverse legate de acest subiect, in mod cert, toti parintii vor sa stie ca puii lor se afla in siguranta. Din acest motiv, camerele de supraveghere reprezinta un lucru indispensabil oricarei unitati de invatamant pentru prescolari. Atunci cand incerci sa te decizi asupra unei gradinite pentru copilul tau, tine cont si de acest criteriu, pentru a diferentia o gradinita obisnuita de una de top.

Chiar daca rolul de parinte presupune o multime de griji si responsabilitati, cu rabdare si cu o atentie sporita pentru toate detaliile, vei reusi sa ii oferi micutului tau cea mai buna educatie.

 

13 comentarii


  1. Voi fi foarte atenta cand voi alege gradinita pentru copilul meu. Voi pune accent pe curatenie, mancare sanatoasa, programa potrivita, educatoare tinere, vesele si rabdatoare.

    Răspunde

  2. Cred ca spatiile de joaca + mancarea sanatoasa sunt cele mai importante la o gradinita. A, si curatenia, dar sper ca e de la sine inteles…

    Răspunde

  3. Din pacate nu am alta varianta decat cea la care mergem, dar este o gradinita buna, iar doamna educatoare de nota 1000.

    Răspunde

  4. Eu cred ca o sa iau in calcula si distanta fata de casa sau de birou. Daca nu imi e comod sa ajung acolo, poate sa aiba si mama camerelor sau paza,ca nu ma intereseaza. Ma uit si dupa programele optionale si posibilitatea de program prelungit.

    Răspunde

  5. Asta in cazul ideal in care poti sa alegi, eu am incercat la vreo patru gradinite aflate in proximitate si toate aveau un surplus de numar de copii si nu mai primeau. Intr-un final i-am facut loc la una dintre ele spunand ca voi veni zilnic s-o iau dupa masa de pranz pentru ca nu aveau suficiente patuturi pentru a culca piticii.

    Răspunde

  6. Cat de simpatice sunt acele grupuri sanitare micute!!!!
    Am inscris-o si eu pe cea mica la gradinita si acum astept …. sau mai bine zis ma bucur de vacanta 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.