STUDIU: de la ce varsta primesc copiii romani telefon si tableta

Un studiu realizat recent confirma ca 8 din 10 copii detin un telefon mobil sau o tableta si, dintre acestia, foarte multi primesc device-urile inainte sa implineasca 7 ani. De asemenea, cei mici petrec pana la 5 ore online, in fiecare zi.

Iata motivele pe care parintii le invoca in ceea ce priveste achizitionarea dispozitivelor pentru copiii lor!

  • Ocuparea timpului liber

Multi parinti spun ca le cumpara copiilor telefoane si tablete pentru a-i mentine ocupati atunci cand ei au alte treburi de rezolvat sau atunci cand pleaca in vacanta. Jocurile pe tableta se afla printre preferatele celor mici, alaturi de vizionarea de videoclipuri pe Youtube sau filme de desene animate. Parintii opteaza pentru tablele precum cele de AICI, pentru ca au posibilitatea sa le achite in rate si sa le achizitioneze la preturi avatajoase.

  • Insistenta celor mici

Un alt motiv pentru care parintii decid sa le ofere copiilor o tableta sau un telefon este faptul ca acestia insista foarte mult. Micutii ii vad pe cei mari folosind zilnic telefonul si, prin urmare, vor si ei sa faca acelasi lucru. De asemenea, ei observa ca prietenii sau colegii de la gradinita si scoala au astfel de device-uri si isi doresc sa nu fie mai prejos si sa se poata integra in grup.

  • Controlul si mentinerea legaturii cu micutii

O parte dintre parinti invoca dorinta de a fi in permanenta legatura cu cei mici drept motiv principal pentru achizitionarea unui telefon mobil special pentru copii. Ei nu le ofera neaparat un smartphone, insa considera ca este important sa poata trimite mesaje sau sa isi sune copilul atunci cand acesta este la scoala. Astfel, prefera sa cumpere un telefon mobil obisnuit. De exemplu, toate modelele de telefoane mobile pe www.rombiz.ro permit mentinerea legaturii cu micutii, indiferent daca astia sunt la scoala sau in excursii.

Asadar, amploarea pe care au luat-o device-urile electronice in randul celor mici este considerabila. Nu numai ca micutii au acces la astfel de dispozitive, dar chiar detin unele personale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.