Sfaturi pentru inchirierea apartamentului sau a casei

In ultimele luni am vorbit (pe blog) destul de des despre apartamente si imobiliare – am prezentat cateva din avantajele de a lucra cu o agentie imobiliara, am discutat despre cat este de dificila alegerea unui mobilier potrivit (inclusiv in bucatarie), am analizat tavanele extensibile, am comparat apartamentele vechi si cele noi, am oferit sugestii de cumparare, am vorbit despre ce inseamna inchirierea apartamentelor in regim hotelier.

Pana la urma, acesta este un subiect de care ne lovim destul de frecvent – casa noastra, caminul in care ne petrecem o mare parte a timpului reprezinta ceva care chiar ne preocupa. Nevoile noastre de baza, momentele placute, amintirile – mare parte din ele sunt strans legate de casa sau apartamentul in care locuim.  Tocmai de aceea este normal sa ii acordam o atentie atat de mare.

Imagini pentru beep estate

Astazi vreau sa ne indreptam oarecum atentia catre un alt subiect – ce trebuie sa faci atunci cand te afli de cealalta parte a taberei (ca sa spunem asa). Cum trebuie sa procedezi atunci cand tu esti cel care trebuie sa dea spre inchiriere un anumit apartament, o casa sau un anumit spatiu.

Fara indoiala, deja cunoasteti multe din ideile de baza – inainte sa pui anuntul intr-un ziar sau pe un site de anunturi imobiliare, este recomandat sa te hotarasti ce suma vrei sa ceri (chiria lunara); trebuie sa iti protejezi imobilul si drepturile printr-un contract cu viitorul chirias; trebuie sa iti protejezi spatiul printr-o asigurare avantajoasa; poti, desigur, sa alegi o agentie imobiliara care sa iti gaseasca clientul potrivit.

Sfaturi pentru inchirierea apartamentului sau a casei

La o prima vedere pare dificil, nu e asa? Sunt o multime de chestiuni de luat in calcul. Totusi, vreau astazi sa accentuez doar cateva aspecte importante.

In primul rand, daca ai un spatiu de inchiriat, trebuie sa il privesti ca si cum ar urma sa il vinzi. Asadar, pregateste-l de vanzare. Fa-l cat mai frumos posibil. Scoate-i toate atuurile in evidenta. Arata electrocasnicele, mobila disponibila. Fa o curatenie impecabila, inainte de a face fotografiile. Foloseste o lumina cat mai buna si mai puternica – nimanui nu ii plac pozele umbroase, cu atat mai putin cu cat ele transmit ideea unui apartament neluminos. Si, dupa cum presupui, majoritatea oamenilor vor apartamente (sau case) cat mai luminoase, cu cat mai multa lumina naturala. Spoturile din tavan nu vor impresiona pe nimeni.

Si chiar daca imaginile spun cat o mie de cuvinte (lucru adevarat, de altfel), nu neglija importanta descrierilor corect facute. Scrie, citeste si rescrie descrierea anuntului. Prezinta toate atuurile apartamentului de inchiriat. Inspira-te din alte anunturi – fii insa 100% sincer si corect. Care sunt beneficiile de a alege acest apartament si nu un altul? Sunt suficiente locuri de parcare langa bloc? Exista o statie de autobus la doar 2 minute? Intreg cartierul tocmai a fost asfaltat? Este o zona linistita? Balconul este mare? Instalatiile au fost schimbate recent? Vizitatorii siteului de anunturi sau cititorii nu au cum sa stie aceste lucruri daca tu nu le prezinti intr-un mod cat mai clar! Enunta-le!

In al doilea rand, fa un research amanuntit al pietei. Nu te poti baza pe noroc, pe sansa sau pe faptul ca ai indeplinit toate cerintele de la primul punct. Nu sunt suficiente. Ci e de datoria ta sa analizezi in detaliu ofertele asemanatoare – din orasul, din cartierul tau. Alte apartamente, chiar din alte parti, cu dotari asemanatoare. Fii corect cu tine insuti si astfel vei fi corect si cu potentialii chiriasi. Astfel, vei fi pregatit si pentru a negocia sau a purta discutii constructive cu cei interesati. Vei stii cum este piata la ora actuala, in zona ta.

Cam atat pentru moment! Aceste doua directii mari ar trebui sa fie suficiente pentru a da un boost acestui proces. Iar daca vrei sa afli cum este piata imobiliara din Cluj-Napoca, orasul cu cel mai mare boom imobiliar din tara, arunca aici o privire peste ofertele de apartamente de la Beep Estate Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.