Avantaje pe care le ai daca folosești vata bazaltică

Cu toții ne dorim confort și siguranță, căutăm avantaje pentru tot ce avem nevoie. Atunci când ne cumpărăm căsuța noastră, o vrem să fie cuibuşorul nostru, locul în care ne dorim liniştea şi relaxarea. Iarna să fie cald, iar vara răcoare. Acest lucru se poate întâmpla numai dacă folosim vata bazaltică fațadă de calitate.

Vata bazaltica KNAUF KR SK 150mm 600x1000mm

Vata bazaltică de fațadă are proprietăți de izolație termică, fonică şi de protecție antiincendiu, la un preț foarte bun. Este folosită la placarea în construcții.

Ținând cont de zona care trebuie izolată termic, vata bazaltică este un produs rigid, incombustibil, cu o performanță termică excelentă.

Avantaje pe care le ai dacă foloseşti vata bazaltică de fațadă

Spre deosebire de polistiren, vata minerală are o permeabilitate bună, eliminând senzația de “sufocare” din încăpere.

Indiferent că foloseşti vata de sticlă sau vata minerală bazaltică, marile avantaje vin din reducerea substanțială a consumului de energie termică pentru încălzire şi de energie electrică pentru răcire.

Un mare avantaj constă într-o izolație termică foarte buna. Aceasta ne asigură confortul pe care îl căutăm şi ni-l dorim atât de mult.

Iar faptul că o găsim la un preț bun este ceea ce ne interesează de cele mai multe ori. Calitatea şi prețul sunt ceea ce contează atunci când căutăm ceea ce este cel mai bun pentru confortul nostru, nu-i aşa?

Beneficii ale izolației termice exterioare a fațadelor cu vată minerală bazaltică:

– Eficiență energetică crescută a locuinței,beneficiind de o perioadă scurtă de amortizare a investiției;

– Izolare acustică extrem de eficientă împotriva zgomotelor din jur;

– Cea mai bună protecție anti-incendiu, fiind un produs ignifug. Previne propagarea incendiului, având un punct de topire ridicat aprox. 1000AºC, care asigură o protecție îndelungată;

– Permeabilitatea la vaporii de apă. Astfel, fațada „respiră” grație porozității materialului. Acesta previne apariția condensului pe pereți, precum şi formarea ciupercilor sau a mucegaiului;

– Durată de viață îndelungată şi rezistentă în timp.

Dacă ai nevoie de protecție în caz de căldură excesivă sau insuficientă, trebuie să foloseşti vata minerală bazaltică. Aceasta te ajută şi împotriva infiltrării apei, vântului, prafului sau a aerului poluat. Îți oferă condiții confortabile pentru locuit.

Nu te-ai echipat cu vată bazaltică? Ce mai aştepți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.