Logică, atenție, perspicacitate…copiii sunt înzestrați, trebuie doar ajutați!

Este rolul nostru, al părinților, datoria noastră, de a ne ajuta copiii. Atunci când observăm că au o afinitate pentru ceva anume, trebuie să intervenim să îi îndrumăm. Adică să le cumpărăm materiale, cărți, tot ceea ce au nevoie pentru a își urma pasiunea.

Ei sunt extrem de receptivi și își dau foarte repede seama ce le place și ce nu. Nu cred că trebuie să îi obligăm să facă ceva ce nu le place, mai degrabă trebuie să îi îndrumăm spre ce le place.

Fetița mea tocmai a terminat clasa pregătitoare. I-a plăcut foarte mult matematica, a prins-o extrem de repede. Adunări, scăderi…cu trecere peste ordin, fără trecere…forme geometrice…ordine crescătoare, descrescătoare. Le înțelegea imediat și îi plăcea să le rezolve. De fiecare dată când intram într-o librărie, nu plecam fără o carte sau un caiet de matematică. De aceea, pentru a exersa gândirea matematică, logica, dar și atenția, perspicacitatea, a primit de la librăria online Libris.ro o culegere Matematica – Clasa a 1-a – 1200 de exerciții și probleme, scrisă de Sorina Barbu, Angelica Gherman, Marina Rădulescu, editura Litera.

Copiii au nevoie de cărți pentru a aprofunda cunoștințele dobândite la școală

Cartea conține un material cu 1200 de provocări matematice, perfect pentru micul școlărel căruia îi place să adune și să scadă. Este o culegere pentru clasa I, însă o mare parte din ea poate fi rezolvată de Ante, care a terminat clasa pregătitoare. Astfel micul școlărel se împrietenește cu numerele, cu operațiile matematice, cu figurile și cu corpurile geometrice. Va afla ce este o unitate de măsură și la ce folosește una…

Să nu uităm că matematica se învață exersând cu creionul în mână, de aceea astfel de cărți sunt perfecte pentru ei. Culegerea conține exerciții și probleme diverse, cu diferite grade de dificultate…mai ușoare, mai grele. Pe unele le poate rezolva singură, la altele are nevoie de ajutorul meu. Însă important este că îi place și își dorește să rezolve exerciții. Mai ales că doar ce a sosit vacanța și, dacă nu își petrece măcar o jumătate de oră rezolvând câteva exerciții, cu siguranță le va uita.

Ce părere aveți despre această carte? Considerați că este potrivită pentru copilași?

10 comentarii


  1. De acord cu tine. Toti oamenii se nasc cu un grad de inteligenta, dar este important sa fie stimulata in mod corect pentru a se dezvolta cum trebuie.

    Răspunde


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.