Cum să ținem copiii ocupați cu diferite activități?

Copilașii sunt mereu plini de energie, dar cu diferite activități îi putem ține măcar o oră ocupați. De aceea, trebuie să îi ajutăm, cumpărându-le cărți ce propun jocuri și activități de observare pentru copii. Întotdeauna cărțile cu desene și ilustrații vor fi îmbrățișate cu drag de toți copiii. Pentru că imaginile viu colorate îi atrag, îi fac să îndrăgească cartea și asta este tot ceea ce ne interesează pe noi, părinții. Să le deschidem apetitul pentru cărți încă de mici. Pentru că așa vor crește și vor acorda atenție cărților, le va plăcea să citească.

Activități pentru copii mici 2-3 ani este o carte care vine în ajutorul părinților, stimulându-i pe cei mici. Cartea face parte din categoria Carte Preșcolară, Joc, editura Litera și am primit-o de la librăria online Libris.ro.

Cartea este structurată pe 10 capitole, fiecare capitol vizând teme ce țin de dezvoltarea copilului. Majoritatea capitolelor conțin o introducere adresată părinților, prin care primim diferite sfaturi astfel încât să ne fie mai ușor să îi învățăm.

O carte cu diferite activități care îl va încânta pe micuțul tău!

Deși unele cuvinte este posibil să ni se pară dificile pentru micuți, este necesar să le rostim. Astfel copilul le va folosi și el în vorbire, ajungându-l să le înțeleagă. Această carte face parte din colecția Copilul Deștept, colecție ce este un ajutor prețios în pregătirea pentru școală a copilului. Cărțile din această colecție îi vor ajuta pe micuți să numere și să calculeze, să citească și să scrie, să se exprime corect, să își dezvolte gândirea logică, spiritul de observație, atenția, memoria și imaginația.

Cartea pe care o avem noi este perfectă pentru Sofia, însă cu siguranță i le voi lua și pe celelalte, tocmai pentru a îi facilita adaptarea în primii ani de școală. Astfel va descoperi că școala va fi o experiență utilă, dar și plăcută.

Ce părere aveți despre tipurile acestea de cărți? Le considerați utile pentru micuțul preșcolar?

14 comentarii


  1. Eu ti-am mai spus si, cu riscul de a repeta, imi plac alegerile tale. Carticele similare foloseam si eu cand erau mici copiii. Invatarea prin joc este ideala la varste asa mici.

    Răspunde

  2. Mi-ai adus aminte cum a facut praf toate carticelele. Dar pot sa ma laud ca nici la 3 ani stie tot alfabetul. Nu citeste un cuvant cursiv, dar daca ii arat eu litera dupa litera, il spune. Momentan nu vorbim foarte bine dar gustam din deliciile cuvintelor stalcite. E adorabil.

    Răspunde

  3. Eu chiar le consider utile si fiecare carte are rolul ei si din care pot invata diverse lucruri. Ma bucur sa vad ca te ocupi atat de mult de educatia lor si ca esti o mama asa cum trebuie sa fie o mama. Atenta, grijulie si iubitoare

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.