O gospodină fericită are nevoie de ustensile pentru bucătărie…

Bucătăria este camera în care o gospodină se simte cea mai fericită. Este cea mai importantă cameră din locuință, iar mobilarea acesteia necesită o atenție deosebită. Este o investiție extrem de importantă, aici ne începem dimineața bând cafeaua care ne dă energie. Și tot aici încheiem ziua cu cina, adunându-ne întreaga familie în jurul mesei, povestind lucrurile importante din timpul zilei și bucurându-ne de prezența fiecărui membru al familiei. Când gătim cu drag pentru cei dragi, ne petrecem câteva ore bune în bucătărie.

De aceea, bucătăria trebuie să fie un loc în care ne simțim bine, mobilat cu gust și echipat cu diferite ustensile pentru bucătărie, atât de necesare la gătit. Mie îmi place să gătesc și să am tot felul de ustensile, care să mă ajute în prepararea mâncărilor delicioase pe care le gătesc cu drag pentru prințesele mele.

Pentru o gospodină mulțumită, ustensilele sunt extrem de importante

Pentru o bucătăreasă, în bucătărie nu există niciodată suficiente ustensile. Așa cum colindăm mereu magazinele în căutare de rochii și de pantofi, o bucătăreasă colindă magazinele fizice și virtuale în căutare de ustensile.

Mama mea m-a învățat că în bucătărie nu trebuie să îmi lipsească cuțitele. Acestea sunt extrem de importante, pe diferite mărimi, pentru diferite întrebuințări. Cuțit ceramic, cuțit pentru feliere, cuțit pentru decojit, cuțit multifuncțional.

Cutit ceramic santoku

Pentru a îți ușura munca în bucătărie ai nevoie de un aparat de mărunțit legumele, dar și de o mașină de tocat carnea sau de făcut cârnați, o mașină pentru roșii. Diferitele linguri și palete din silicon sunt foarte la îndemână și de nelipsit din bucătărie. La capitolul vase, oalele de dimensiuni diferite sunt necesare unei adevărate bucătărese. Poate în seara aceasta vrei să gătești doar pentru copii, deci ai nevoie de o cratiță mică sau pentru înteaga familie, având nevoie de o oală mai mare.

Mai ai nevoie de tocătoare, din lemn sau din plastic, sită , mojar și pistil, răzătoare, boluri sau tel. Să nu uităm de vasele pentru copt din ceramică, yena sau tăvile pentru cozonaci.

Implicăm și copiii la prepararea cinei, nu? 

Vă spuneam că îmi place să gătesc, de aceea îmi place să cumpăr și diverse ustensile pentru bucătărie care să mă ajute la gătit. Eu obișnuiesc să îmi implic și fetele în bucătărie, iar pentru aceasta am încercat să le găsesc ustensile adecvate și pentru ele. Și nu aveți idee cât de fericite sunt atunci când pot să mă ajute să preparăm micul dejun sau cina. Dar cel mai mult le place ideea că sunt utile în bucătărie. Și faptul că, din mânuțele lor iese ceva atât de gustos. Sunt exact precum mami, gospodine în bucătărie…

De aceea, dragelor, utilarea bucătăriei cu ustensilele necesare este primul lucru pe care trebuie să îl facem atunci când ne mutăm la casa noastră. Și acum se găsesc atât de multe ustensile, care mai de care mai folositoare, atât de necesare într-o bucătărie!

Vouă vă place să gătiți? Vă place să vă cumpărați diferite ustensile, ajutoare în bucătăria voastră? Considerați că ustensilele pentru bucătărie vă sunt folositoare, vă ajută la prepararea mâncărurilor?

2 comentarii


  1. si dincolo de ustensile de bucatarie mai are nevoie si de spatiu ca sa le organizeze pe toate ca la carte, altfel o sa le caute ca mine, pana se plictiseste :))

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.