Remedii naturiste pentru tiroidita autoimună!

Tiroidita autoimună este frecvent întâlnită la persoanele cu diabet zaharat tip I, la cei cu vitiligo ( o afecțiune autoimună în care autoanticorpii atacă celulele cu pigment de la nivelul pielii). De asemenea, tiroidita autoimună este frecventă şi la pacienții cu sindrom Down şi Turner. Ca tratament tiroidită autoimună se recomandă remedii naturiste.

CURCUMIN95 C3 COMPLEX

Remedii naturiste pentru tiroidita autoimună

Pentru că remediile naturiste sunt recomandate în majoritatea bolilor, întâlnim şi la tiroida autoimună tratament naturist, la prețuri acceptabile.

Astfel, ginsengul siberian susține organismul, ajutându-l să se adapteze la situații stresante.

Ginsengul indian este recomandat pentru înlaturarea consecințelor stresului, echilibrând funcționarea sistemului imunitar.

Echinaceea, planta cu rol atât de important în viața noastră. Armonizează imunitatea, reducând procesele inflamatorii ce afectează țesuturile în cadrul acțiunilor autoimune.

Seleniul face parte din lista de remedii naturiste pentru Tiroidita autoimună. Este un mineral implicat direct în sinteza de hormoni tiroidieni. Deficitul de seleniu poate fi corectat prin administrarea unor suplimente alimentare, dar şi prin alimentație, nuci braziliene, tărâțe, ceapă sau roşii.

SELENIU ORGANIC

Pentru tiroida autoimună tratament naturist foarte bine este şi administrarea de suplimente de iod.

Toate remediile naturiste se găsesc la prețuri bune, fiind recomandate de doctori renumiți. Pentru mai multe detalii, află aici tot ceea ce îți doreşti să ştii despre tiroidita autoimună.

Ce este tiroidita?

Tiroiditele reprezintă o categorie de afecțiuni inflamatorii ale glandei tiroide.

Există destul de multe cazuri în care tiroidita autoimună nu este diagnosticată la un control de rutină. Adică nu este însoțită de guşă, de mărirea în volum a tiroidei. Tiroidita poate fi şi asimptomatică, ea nu prezintă manifestari clinice. Însă în funcție de modificările testelor tiroidiene sau de aspectul ecografic se poate pune diagnosticul de tiroidită autoimună.

Analizele de laborator ale funcției tiroidiene sunt de cele multe ori suficiente. În acest caz, ecografia este utilă atunci când palparea relevă dimensiuni crescute.

Debutul bolii este strâns legat de fondul genetic preexistent. Această predispoziție pentru boală se poate transmite în cadrul familiei, fiind de obicei pe linie maternă. De asemenea asistăm şi la acțiunea unui factor declanşator: stres, sarcină, naştere, avort, perioada pubertății sau menopauzei. În cazul unui aport excesiv de iod, se poate declanşa tiroidita autoimună.

Tu ai cunoştințe despre această boală? Ştii ce remedii sunt eficiente?

Un comentariu


  1. mda… trebuie sa imi repet si eu analizele ca nu le-am mai facut de mult. Sper sa nu se lase si cu tratament pentru tiroida ca si asa inghit cam multe pastile.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.