Albește-ți dinții cu cărbunele medicinal!

Da…poate vi se pare ciudat, dar cărbunele medicinal albește dinții și este extrem de eficient! Chiar dacă în timpul procedurii de folosire a acestuia, vei arăta ciudat cu dinţii negri, tehnica aceasta este menită să îţi facă dinţii albi ca lacrima.

Am aflat de curând de această procedură și, fiind fumătoare am probleme cu îngălbenirea dinților. Așadar, îmi doream să găsesc o metodă eficientă de a îi albi, fără a vizita cabinetul medicului stomatolog. Și…am aflat de acest cărbune cu puteri magice.

cărbunele medicinal

Cum se folosește cărbunele medicinal?

Am aflat că nu orice cărbune este eficient, deci nu trebuie să cumpăr, sub nicio formă, cărbuni pentru grătar pe care să îi folosesc pentru igiena orală! Pentru acest scop este indicat cărbunele medicinal. Îl găsim în orice farmacie, sub formă de tablete sau capsule.

Se adaugă puţin praf de cărbune (pisăm o tabletă sau desfacem o capsulă) pe periuţa de dinţi şi periem timp de 3-5 minute suprafaţa dinţilor. După periaj, clătim bine gura, pentru a înlătura orice urmă de cărbune. Procedura aceasta o efectuăm doar o dată pe săptămână.

Este un material cu textură poroasă, având efect abraziv. În general, acest cărbune este folosit pentru tratamentul indigestiei, fiind considerat un adevărat pansament natural pentru stomac.

De ce este atât de deosebit acest cărbune? Pentru că absoarbe taninii, pigmenţi care se găsesc în fructele de culoare mov, de exemplu fructele de pădure sau băuturi, cum ar fi ceai, cafea sau vin, substanţe care sunt de vină pentru discoloraţiile dentare.

Cărbunele medicinal are avantajul de a fi mult mai ieftin decât alte metode profesionale de albire. Este şi mai puţin toxic şi nu cauzează iritaţii ale gingiilor, spre deosebire de albirea cu peroxid de hidrogen.

Voi ați folosit vreodată acest tip de cărbune? Ați auzit de acest procedeu de albire a dinților? Îl veți încerca. dacă nu ați făcut-o până acum?

2 comentarii


  1. n-am folosit pana acum carbune, dar nici nu ma dau de ceasul mortii sa imi albesc dintii. Pentru mine e important sa-i tin cat mai mult in gura, sa ii feresc de carii 😀

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.