Voi știți care sunt beneficiile citricelor pentru copii?

Nu cred să existe persoană, mai ales părinte, care să nu fi auzit de importanța citricelor pentru copii!

Citricele sunt binecunoscute drept sursă de vitamina C. Dar și sursă de energie, fibre, folat si potasiu și, cel mai important, de antioxidanți ce combat bolile denumite flavonoide. Vitamina C este chiar un puternic antioxidant care protejează corpul de acțiunea nocivă a radicalilor liberi. Este necesară și pentru sinteza colagenului (ajută la vindecarea rănilor și la conectarea vaselor de sânge, a tendoanelor, a ligamentelor și a oaselor), dar și la prevenirea scorbutului. Flavonoidele din citrice dispun și de proprietăți anticancerigene, inhibă dezvoltarea celulelor canceroase și previn răspândirea tumorilor. Pe lângă acestea, sunt și protectoare cardiace, pot îmbunătăți fluxul sanguin prin arterele coronariene, reduc abilitatea acestora de a forma cheaguri.

Potențialul citricelor de prevenție a bolilor!

De regulă citricele sunt preferate de către copilași. Dacă însă există și copii care nu se află în această categorie, ca ai mei…ce poți să faci? Vă spun eu! Să cauți citrice care să fie cât mai dulci, să le placă. Fetelor mele le plac foarte mult mandarinele, și de fiecare dată când ieșim la cumpărături căutăm mandarine. Portocale mai mănâncă Ante, însă Sofiei nu îi plac deloc.

citricelor

Ultima dată când am mers cu Ante la un consult oftalmologic, domnul doctor i-a spus că trebuie să consume cât mai multă vitamina C naturală, cât mai multe citrice. Astfel încât de fiecare dată, îmi amintește ce a spus domnul doctor și încearcă să îi explice și Sofiei de ce trebuie să mănânce portocale. „Pentru că au multă vitamina C naturală, Sofi, ai înțeles?” îi spune Sofiei, iar aceasta o ascultă cu ochișorii mari. 🙂

De aceea trebuie explicat întotdeauna copiilor ce beneficii au fructele și legumele proaspete pentru organismul nostru. Astfel vor înțelege mai ușor de ce trebuie să consumăm multe fructe și legume!

2 comentarii


  1. eu zic ca nu prea le pasa copiilor de faptul ca sunt sanatoase. Pentru ei e mai important sa ne vada pe noi ca le consumam si atunci si le doresc si ei.

    Răspunde

    1. Ai dreptate, este foarte important si acest aspect. Insa pot manca eu un kilogram, ca Sofia nu se atinge. La Ante insa a mers cu ceea ce i-a spus domnul doctor 😛

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.