1 Mai, o zi în care sărbătorim micii şi valurile mării :P

Bună dimineața tuturor şi un 1 Mai frumos vă doresc!

Astăzi sărbătorim Ziua Muncii, însă nu prin muncă. Mi se pare cam ciudat acest lucru, dar este o chestie bună acest liber…ca şi restul de altfel. Multă lume lucrează şi în weekend-uri…aşa că, câte un liber când şi când este bine-venit!

1 Mai – să sfârâie grătarele, astăzi ne distrăm!

Când eram tineri, sărbătoream această zi la mare. Indiferent că era cald sau frig, ploaie sau vânt, trenurile erau pline de studenți care mergeau la mare.

Acum sărbătorim la o iarbă verde atunci când ne permite timpul. Am prins şi zile ploioase când grătarul devenea grill sau cuptor şi ne strângeam acasă, povesteam sau depănam amintiri.

Puțini poate cunosc că la originea semnificației zilei de 1 Mai, devenită Ziua Muncii, stă reducerea normei orare zilnice la 8 ore. Dintr-o sărbătoare a muncii, cu o tradiţie de mai bine de un secol şi cu origini americane, această zi a devenit o sărbătoare a micilor şi a petrecerilor câmpeneşti, pentru majoritatea românilor.

Cum soțul meu sărbătoreşte această zi prin muncă, noi nu ieşim nicăieri astăzi. Nu că în weekend am fi ieşit…Sofiei i s-a umflat un ganglion la gât, a avut două zile de temperatură foarte mare, aşa că am fost țintuiți acasă. Şi la doctor, bineînțeles.

Anul acesta am sărit peste tradiționala iarbă verde…Dar vremea frumoasă ne va conduce cu siguranță spre pajiştile însorite anul acesta, aşa că nu e mare supărare ca nu am ieşit în acest weekend. Important este să fie Sofia bine, ocaziile de a ieşi la iarbă verde abia de acum încolo încep.

Voi cum ați sărbătorit ziua de 1 Mai? Ați dat o fugă la mare sau v-ați bucurat de soare şi verdeață pe lângă casă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.