Carte pentru joc și joacă, un material educativ care atrage copilașii!

Deși fiica mea este deja în anul pregătitor la școală, Carte pentru joc și joacă s-a dovedit un material educativ grozav pentru ea. De ce spun acest lucru? Pentru că, încă de la cămin, i-au plăcut foarte mult jocurile matematice, iar această carte a bucurat-o nespus de tare.

Ne-a ajutat foarte mult să trecem mai ușor peste vacanță. Eu…să trec. Astfel câteva ore pe zi își găsea o preocupare în această carte, adora să găsească diferențe între două imagini, să ajute o maimuță să ajungă la o căpșună, și multe, multe alte activități interesante din carte.

Întotdeauna trebuie să alegem un material educativ care să îi atragă pe copilași!

La masa de lucru, precum doamna învățătoare, Ante își lua creioanele colorate, creionul cu gumiță și își deschidea cartea zilnic. Păpuși, mașini, mingii, numere, chiar adunări și scăderi toate le-a găsit în această carte. Joc și joacă pentru ea, exact ce îi plăcea ei cel mai mult!

Adoră să unească punctele în ordine crescătoare și descrescătoare a numerelor notate, descoperind o păpușică.  A găsit partea lipsă dintr-un desen și a așezat-o la locul ei, completând o mașinuță. A descoperit denumirea unor plante și animale, așezând la locul potrivit literele, care erau amestecate.

Sunt sigură că, la momentul potrivit îi voi lua și Sofiei această carte. Pentru că prin joacă va învăța să numere, va efectua adunări și scăderi până la zece cu ușurință, va rezolva probleme de logică, va descoperi cuvinte și va învăța să fomuleze propoziții.

Dacă aveți copilași care urmează să intre în clasa pregătitoare această carte este perfectă, astfel încât anul pregătitor la școală va fi mult mai ușor de parcurs. Cartea am găsit-o la Grupul Editorial All și abia aștept să văd ce îi pot lua Antenoliei pentru vacanță. Doar mai are mai puțin de două luni și am nevoie de câteva cărți să o țin ocupată!

Voi ați cumpărat cărți de acest gen pentru copii? Le considerați utile? Sunteți de acord că prin joc și joacă copilul învață mult mai ușor totul? 

8 comentarii


 1. cred ca astfel de carti sunt super! chiar daca e vorba de un copil mai mic sau mai mare, am vazut ca sunt si pe categorii de varste, deci chiar merita incercat. consider ca ii invata destul de multe si le pune mintea la treaba!

  Răspunde

 2. si eu cred ca este o carte foarte utila pentru cei mici, mai ales ca ii ajuta sa invete prin joc :). P.S. si eu iubeam sa unesc liniile fie in ordine crescatoare, fie descrescatoare :).

  Răspunde

 3. Da, am cumparat mereu carti pentru dezvoltarea inteligentei inca de cand erau mici.
  Ca si tine, am povestit mereu pe blog ce lucram, cum lucram, cum combinam cartile cu jocurile etc.
  Succes in continuare!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.