Importanța folosirii ingredientelor naturale pentru sănătatea noastră!

Vă spuneam aici despre importanța ingredientelor naturale în protejarea organismului, a tenului. Este atât de important să ştii ce produse foloseşti, ce conține fiecare.

Foloseşte Pantenolul pentru întinerirea pielii

Pantenolul are un efect dovedit de hidratare și hrănire a pielii. Acesta reface nivelul de hidratare al pielii uscate.  Efectele sale pe termen lung sunt posibile după utilizarea timp de 2-4 săptămâni, zilnic. În vreme ce principala cauză a îmbătrânirii pielii sunt razele UV, există și alți factori care contribuie la acest proces, în mod special inflamația, deshidratarea excesivă, iritațiile provocate de clor sau detergenți puternici și altele. Aplicarea periodică a unei creme care conține pantenol atenuează efectul multora dintre acești factori, construind o barieră de protecție a pielii și reducând inflamația. S-a demonstrat că pantenolul mărește proliferarea fibroblaștilor din dermă, stratul mijlociu al pielii, unde se formează ridurile. Efectul de activare a fibroblaștilor este asociat nu doar cu creșterea numărului acestora, ci și cu sinteza mărită a tuturor componentelor ce se regăsesc în matricea pielii, precum colagenul sau elastina.

Acid ferulic, inamicul radicalilor liberi

Acidul ferulic este antioxidantul menit să aibă un impact major asupra oricărui regim anti-aging. De unde provine acest ingredient? Îl regăsim în semințele fructelor – mere și portocale, dar și în nuci și cereale. Acesta caută în mod activ și distruge unii dintre cei mai puternici radicali liberi.

Vitamina E pentru protejarea pielii împotriva efectelor poluării

Studiile științifice arată că Vitamina E are beneficii multiple asupra pielii. O protejează împotriva poluării, a radiațiilor UV, are excelente proprietăți de vindecare și o puternică acțiune anti-inflamatorie. Este esențială pentru prevenirea semnelor îmbătrânirii premature. În plus față de aceste calități excelente, Vitamina E mărește nivelul de penetrare al altor ingrediente în piele, ea însăși fiind absorbită foarte bine.

Acid kojic împotriva petelor pigmentare

Derivat dintr-o varietate de ciuperci și substanțe organice, acidul kojic diminuează sau chiar elimină petele de soare și diverse alte tipuri de pigmentare a pielii, având efect de stopare a producției de pigmenți. Acesta atacă rădăcina sursei de pigmentare, inhibând producția de melanină.

Papaya pentru un chip luminos

Papaya este unul dintre fructele iubite de piele, pentru efectul avut asupra sa. Nu doar curăță tenul, dar îl și face să strălucească. Conține vitamina A și enzime care exfoliază în mod natural pielea, înlăturând celulele moarte și proteinele inactive, oferindu-ți un chip luminos.

De aceea, trebuie să fim extrem de atenți atât la ce mâncăm, ci şi la ce folosim pe piele. Atât cosmeticele, cât şi produsele de îngrijire au o importanță extraordinară. Tu ştiai asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.