Bijuteriile întregesc ținuta unei femei!

Bijuteriile sunt iubite atât de femei, cât şi de bărbați. Cele din aur sunt mult mai apreciate, însă la fel de apreciat este şi argintul.

Buze, Modă, Machiaj, Femeie, Bijuterii, Farmec

În tinerețe, îmi plăcea foarte mult argintul. Îmi cumpăram de fiecare dată când aveam ocazia o pereche nouă de cercei, un lanț sau un inel de argint. Mai nou, de câțiva ani încoace, am început să port un lanț din aur, cercei şi inele din aur. Argintul l-am păstrat într-o cutie de bijuterii, îl admiră fii-mea de fiecare dată când are ocazia.

Bijuteriile – un must have pentru femei!

bijuteriile

Când ne gândim la bijuterii ne vin în minte acelea cu pietre preţioase,  pietre rare, dar şi metale nobile.

Aurul este însă cel mai vechi şi mai preţios metal folosit pentru bijuterii. El a fost folosit de către egipteni, cu peste 4000 de ani în urmă. Pe lângă aur însă, ei mai foloseau pentru bijuterii şi argintul, emailul sau turcoazul. Făceau coliere, inele, cercei sau broşe.

În Grecia Antică se acorda o foarte mare atenţie materialului din care erau fabricate bijuteriile. Grecii foloseau ambra, coral sau jasp.

Printre cele mai frumoase bijuterii din istorie se numără acelea confecţionate de etruscii ce au trăit în nordul Italiei. Aceştia lucrau bijuteriile cu o finețe foarte mare, realizând modele deosebite.

Romanilor le plăceau foarre mult bijuteriile elaborate, care să le demonstreze avuţia. Femeile şi bărbaţii care purtau pietrele preţioase de mari dimensiuni erau cei bogaţi. Acestora le plăceau perlele şi smaraldele. Romanii erau renumiți prin inelele şi bijutetiile foarte multe pe care le purtau pe degete şi pe mâini.

Vă plac bijuteriile? Ce preferați, aurul, argintul sau pietrele prețioase?

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.