Bucuria de a fi mamă…nu uita să fi femeie!

Ai ajuns acasă cu mica minune, în sfârşit cunoşti bucuria de a fi mamă. Stai minute întregi, ore chiar admirând mogâldeața cu care obişnuiai să vorbeşti, să comunici doar prin burtică. Acum însă o strângi în brațe şi o acoperi de sărutări, fascinată. Uiți să mănânci, duşurile sunt scurte, foarte scurte…nu vrei să pierzi nici o secundă din ceea ce ea face. Sau nu face…căci ea doarme majoritatea timpului.

Dar…în curând apar colicii, dependența de mămică. Plânge şi nu mai vrea cu altcineva. Nu mai apuci să mergi nici la baie. Te uiți în oglindă şi te gândeşti cât timp a trecut de când nu ai mai băgat peria prin păr. Nu mai eşti relaxată deloc. Noaptea abia reuşeşti să ațipeşti. Eşti obosită, nu?

Ai uitat să ai grijă de tine, de când ai bucuria de a fi mamă, nu?

În orele în care doarme buburuza, te ocupi de curățenie, de mâncare, de spălat, de călcat. Te simți epuizată…

Nu te neglija, o mămică nu trebuie să fie stresată. Ieşi la plimbare, ia cafeaua cu o prietenă în oraş, mergi la shopping. Nu se va întâmpla nimic dacă vei lipsi o oră de lângă pitic. Şi tati se va descurca cu siguranță. Sau bunica.

Dimineața, după ce te speli pe dinți, acordă timp şi de un micuț machiaj. Te vei simți mai bine! Dacă ai devenit mămică, nu înseamnă că nu mai eşti femeie! Acordă-ți atenție! Când doarme piciul, fură şi tu o oră de somn. Când va veni tati de la muncă, veți găti împreună. Sau va găti doar el, dacă bebele te va solicita. Cere ajutor celor din jur…nu eşti o super women să le faci pe toate. Dacă nu ai măturat o zi casa, nu te umpli de gândaci…garantat!

Pentru a fi o mămică bună, este necesar să fi relaxată! Gândeşte-te şi la tine măcar o secundă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.