Rio, filmul pe care îl adoră copiii, dar şi cei mari

Rio, filmul care a avut un succes mare în rândul copiilor, a fost difuzat azi iar la TV. M-am uitat cu fetele, îl mai văzusem o dată, însă bucuria lor când au văzut papagalii…m-a determinat să îl revăd.

Rio, aventuri blajine în junglă, cântece şi glume

Sursa: cinemagia.ro

Pe scurt, Blu, Jewel și cei trei copilași ai lor trăiesc domesticiți în orașul magic Rio de Janeiro. Au viața perfectă, însă Jewel hotărăşte să îşi învețe cei trei copii să învețe să trăiască sălbatic. Ca orice pasăre liberă, spune el! Propunând familiei să se aventureze cu toții în pădurea Amazonului.

Deşi sunt încântați la început, Blu străduindu-se să se integreze între noii vecini. Însă începe să se teamă că i-ar putea pierde pe Jewel și pe copii, înțelegând că aceștia ar putea prefera sălbăticia.

Rio 2 ne desfată cu simfonia culorilor din jungă, paleta de albastru „de Avarat“. Descoperim şi abordarea subtilă a unor probleme serioase.

În acest film, producătorii  ne arată cum oamenii se folosesc de buldozere pentru a distruge habitatul natural al uneia dintre cele mai frumoase specii de papagali, Macaw Spix, care a dispărut în 2000, aşa cum aflăm din Birdlife.org. Pe lângă dispariţia pădurii de care depindea supravieţuirea speciei, este amintit şi „comerţul ilegal cu păsări vii”, portretizat în film.

Este o continuare foarte reuşită a primei părți, cu peisaje foarte frumos colorate, muzică şi aventură care se adresează tuturor vârstelor.

Copilaşii sunt încântați de filmele cu animale, cu păsări. Şi mai ales de cele în care se cântă, se dansează. Aşa încât filmul este apreciat de către ei, însă este un film OK şi pentru persoanele adulte. Uneori, simțim nevoia să fim din nou copii, iar un film te transpune cu brio în copilărie din nou. Acesta este Rio, filmul pe care trebuie să-l vezi! Tu l-ai văzut? Ți-a plăcut?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.