Fotografia, o sursă de amintiri din călătoriile minunate prin care am descoperit lumea!

Realizez că iubesc foarte mult călătoriile, ador să vizitez locuri noi, minunate. Îmi place să cunosc oameni noi, dar și mai mult iubesc oamenii cu care călătoresc! O călătorie este întotdeauna o viitoare sursă de amintiri! Pentru că fotografia este cel mai fain suvenir care peste ani și ani te ajută să retrăiești momente frumoase și de neuitat!

Deși am ajuns în atât de multe locuri frumoase, adevărata călătorie pentru mine, dar și cea mai frumoasă și mai importantă, a început din momentul în care am devenit mamă.

Ce este o mamă?

Mama este acea persoană pe care unii o numesc perfecțiune, mama este acea persoană căreia unii îi spun dreptate, mama este acea persoană pe care unii o numesc căldură, mama este MAMA!

Îmi iubesc fetițele la fel de mult cum iubesc aerul pe care îl respir, de fiecare dată când vorbesc despre ele ochii mi se umplu de lacrimi de fericire. Ele sunt cele mai mari bucurii ale sufletului meu. Am învățat să fiu fericită de la ele, în fiecare zi. Pentru că fetele mele îmi zâmbesc atât de frumos, au un râs senin și cu poftă, m-au învățat să mă bucur de viață.

O fotografie face cât o mie de cuvinte!

Acesta este și motivul pentru care atunci când am căutat fotografia mea preferată de călătorie, mă uitam numai după comorile mele. Pentru că indiferent în ce locație a fost făcută fotografia, devine automat favorita mea dacă sunt prințesele mele în ea.

Această fotografie este făcută în cea mai veche și mai frumoasă parte a țării noastre, Bucovina. Uitați-vă la ele…cum să reziști acestor mutrițe drăgălașe, acestor zâmbete minunate…Nu poți, nu ai cum! Le ador!!!

Fotografia este făcută anul trecut și, pe lângă faptul că este minunată 😛 a fost și un moment comic. Pentru că noi nu avem bunici la țară, fetița cea mică nu mai văzuse berbeci, capre, oi până atunci, decât în cărticelele cu animale. Oamenii la care am stat erau foarte gospodari, aveau foarte multe animale, legume, pomi fructiferi. O gospodărie foarte frumoasă, oameni foarte harnici. În curtea din spate aveau oamenii și doi berbeci. Fetele au fost foarte bucuroase să vadă toate animalele, le-au admirat, au vorbit cu ele, iar când au ajuns la berbeci, Sofia, cea mică a exclamat: Tati, uite un poc cu coane! (Tati, uite un porc cu coarne). Ne-am amuzat copios de ea, i-am explicat că este un berbec și apoi tati a dus-o să vadă și purcelul.

De fiecare dată când ne uităm la fotografii, zâmbim când dăm cu ochii de aceasta. Copiii sunt tare drăgălași, atât de gingași și nevinovați, nu ai cum să nu îi iubești atât de mult! Și îmi aduc aminte că s-au distrat foarte bine aici, au alergat în aer liber, au stat afară întreaga zi, bucurându-se de curte, de spațiu, nu de cei 4 pereți în care le ținem noi la bloc.

Bucovina, raiul pe Pământ, locul unde mi-ar plăcea să stau!

Nicăieri în România nu se potrivesc oamenii atât de bine cu locurile în care trăiesc, dar şi cu simbolurile pe care le-au ridicat peste tot. Albastrul de Voroneț, comoara doamnei lui Petru Rareș ascunsă sub Pietrele Doamnei, mormântul lui Ștefan cel Mare de la Putna, costumele populare de la Straja, gustoșii păstrăvi ce înoată în Bistrița Aurie, toate vorbesc despre Bucovina.

Munții înalți, apele repezi, iarba grasă, brazii bătrâni, toate acestea i-au ajutat pe bucovineni, care au trecut prin multe greutăți de-a lungul timpului.

Aici, oamenii îl au pe Dumnezeu mult mai aproape. În Bucovina, bucovineanul este frate cu bradul, pădurea îi este aproape, îl susține. Aici în Bucovina totul este special, cred că este cea mai frumoasă zonă a României care merită vizitată. Ospitalitatea naturală a oamenilor de aici este bine-cunoscută. Același lucru îl putem spune și despre mâncare, hmmm…celebrul caș bucovinean de vacă și de oaie, celebrii cârnați de origine austro-ungară, ciorba rădăuțeană, tochitura moldovenească, hribiile cu smântână. Să vă mai zic?

Bucovina nu este doar limita între Moldova și Țara Fagilor, ci este un spirit ce dăinuie de secole. Dacă ai ajuns aici, închide ochii și nu face altceva decât să simți…să simți ceea ce îți oferă Bucovina fără să vezi.

Oriunde merg, dacă sunt cu voi, destinația este deosebită, călătoriile speciale!

Dar copiii mei au făcut și mai specială călătoria noastră în Bucovina. Au animat-o cu râsetele lor zgomotoase, au îmbrățișat drumul lung fără să se plângă. M-au făcut să iubesc această zonă tocmai pentru că ele au iubit-o.

Aici, în Bucovina, găsim o comunitate în care viețile minorităților s-au îmbinat cu cele ale românilor. Țigani, polonezi, maghiari, ucraineni, germani, ruteni, evrei, ruși lipoveni, armeni, toți aceștia sunt prezenți în viața din Bucovina. Dar poate și în mine este un strop de sânge polonez sau german sau evreu…cum ar fi dacă aș ști? Acest lucru este posibil, mulțumită kitului ADN pe care ni-l oferă cei de la Momondo. Chiar mi-aș dori să îmi descopăr moștenirea genetică, să aflu câtă diversitate există în mine. Iar dacă și voi, dragii mei cititori vreți să aflați acest lucru și să vizitați țările de unde aveți rădăcini, Momondo a lansat concursul DNA Journey, având posibilitatea de a câștiga un kit pentru testarea ADN-ului.

Cel mai bun site de travel pentru căutări cuprinzătoare și rapide

Momondo este un site de turism internațional. Este mai special pentru că te ajută să compari cu ușurință prețurile pentru bilete de avion, hoteluri și oferte de călătorie. Așadar, cu un singur click, compari și găsești cele mai bune oferte de la agențiile de turism și companiile aeriene locale și internaționale.

Din site afli care sunt cele mai ieftine date de călătorie, zboruri last-minute. Primești recomandări pentru cea mai bună combinație timp – tarif.  Momondo este un motor de căutare pentru bilete de avion, hoteluri și închirieri de mașini, un ajutor pentru toți turiștii.

O nouă destinație, aceiași turiști!

Următoarea destinație – Parisul. Îmi doresc să îl vizitez de mic copil, dar mă bucur că nu am făcut-o până acum. Pentru că acum va fi deosebit, fiind însoțită de cele mai dragi persoane sufletului meu. Călătoria la Paris mi-a fost recomandată de site-ul Momondo. Bulevardele mari, podurile superbe, apusurile portocalii, turnul Eiffel, Luvru, Arcul de Triumf, Notre Dame de Paris…toate acestea mă fac să vreau să te vizitez! Ne vom răsfăța cu un croissant proaspăt copt și o cană de ciocolată caldă și cremoasă. Vom admira oamenii, privindu-i din spatele ochelarilor de soare, așezați la terasa cafenelei. Ne vom plimba, vom râde fericiți și vom face multe fotografii pe care le vom admira peste ani și ani. Tu unde vrei să pleci în următoarea călătorie?

Acest articol a fost scris pentru proba nr 16 din Spring SuperBlog 2017!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.