Cum să ne curățăm corect tenul?

Este foarte important să ne curățăm corect tenul. Aceasta este acțiunea cea mai importantă din timpul zilei pentru pielea noastră. Tenul este oglinda noastră, a femeilor. Factorii externi conduc la apariția eczemelor, a iritațiilor.

Tenul trebuie curățat de 2 ori pe zi, dimineața şi seara. Trebuiesc utilizate produse pentru curățare speciale fiecărui tip de piele.

Prin curățarea tenului sunt îndepărtate celulele epiteliale moarte de pe suprafața pielii. O fată cu aceste celule sunt îndepărtați şi praful şi impuritățile ce conduc la dilatarea porilor pielii.

curățăm corect tenul

Să învățăm să ne curățăm corect tenul!

Trebuiesc evitate săpunurile cu un PH ridicat, alcalin, întrucât acestea usucă pielea şi cresc riscul apariției ridurilor.

Cele mai bune produse pentru curățarea tenului recomandate sunt cele naturale. Vorbim aici despre produsele care conțin uleiuri vegetale – ulei de cocos, ulei de palmier, precum şi apa. Aceasta, în combinație cu sebumul ajută la dizolvarea impurităților. Astfel că, prin simpla clătire, pielea rămânae curată şi extrem de hidratată. Uleiurile vegetale au un PH destul de scăzut, iar acidul stearic conținut de aceste uleiuri cresc fermitatea pielii.

Tenul trebuie clătit în ptimul rând cu apă din belşug. Punem spuma de curățare în palmele umede, apoi masăm uşor cu vârful degetelor.

Spuma o vom clăti cu apă multă. Specialiştii recomandă să acordam de trei ori mai mult timp clătirii. Această acțiune este extrem de importantă pentru a îndepărta în totalitate spuma de curățare.

Ultimul pas constă în tamponarea uşoară a feței cu un prosopel moale, cu mişcări lente. Nu trebuie să frecăm pentru a nu afecta tenul.

Voi dați atenție tenului? Aveți grijă de el? Ce produse folosiți pentru curățarea lui corectă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.