Pentru copii fericiți, este nevoie de un părinte pregătit!

Am auzit expresia „copii fericiți, părinți pregătiți” astăzi la Crina Coliban, consilier în alăptare şi diversificare. Îmi place Crina, citesc cu drag toate sfaturile pe care ni le dă. Cred că orice mămică ar trebui să facă acest lucru.

O persoană jovială, veselă, întotdeauna cu zâmbetul pe buze, ea ne învață cum să începem diversificarea la bebeluşi.

Este important să avem copii fericiți!

copii fericiti

Este foarte important ca mesele copiilor să aibă loc fără stres, fără lupte şi fără ameninţări. De aceea, Crina Coliban le explică părinţilor câteva lucruri aparent simple, însă extrem de pline de semnificaţie.

Astfel, totul trebuie să plece de la ideea primordială de hrană în armonie. Unul dintre sfaturile pe care ar trebui să îl pună orice părinte în aplicare: „Lăsaţi copiii să se bucure de mâncare!”

Copilul trebuie lăsat să aibă libertatea pe care şi-o doreşte. Dacă vrea singur să ia mâncarea în mâna şi să o ducă la gură când vrea şi cât vrea, nu îl opriți. El se opreşte când vrea şi reia, numai dacă vrea.

De asemenea, a pasa nu este o regulă. Cel mai bine la începutul diversificării, copilul ar trebui să primească alimentele astfel încât să poată mânca cu mâna şi nu cu linguriţa.

Copilul tău nu nimereşte cum trebuie guriţa, se întâmplă să dea pe jos şi îşi murdăreşte hainele? Oricine greşeşte! Nu este nicio problemă! Nu trebuie să corectezi nimic, lasă-l să exploreze, să descopere bucuria mâncatului şi să simtă din plin savoarea fiecărui aliment în parte.

Pentru bebeluş este foarte important ca masa să se ia în familie. Să vadă că toata lumea mănâncă în acelaşi timp. De asemenea, responsabilitatea noastra este să le oferim alimentele, fără a le critica sau lăuda. Trebuie să îl lăsăm pe copil să aprecieze cum este mâncarea. Este posibil ca nouă să nu ne placă un aliment, însă copilului da.

Copiii voştri sunt fericiți?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.