Ești în căutarea unei vacanțe speciale? La munte, la mare, în deltă…importantă este relaxarea!

Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea.

Sfântul Augustin

Lume, Europa, Hartă, Conexiuni, Reţea, Continent

Sursa: pixabay.com

A călători înseamnă să uiți de toate problemele, să lași în urmă grijile, stresul de la serviciu. Ne detașăm de toate acestea și pornim într-o nouă aventură. Căutăm relaxarea, liniștea. O călătorie semnifică pentru mine evadarea din cotidian! Călătorind ajungi să te cunoști pe tine, pentru că asta reprezintă călătoria, un stil de viață fericit, noutate, libertate, cunoaștere.

citate despre viata

sursa: gandeste-pozitiv.ro

Călătoria este cel mai bun profesor de geografie, dar și de istorie; este educativă. A călători înseamnă a învăța lucruri noi. Este exact precum vorba din bătrâni: „pofta îți vine mâncând”. Pentru că îți stârnește interesul față de multe lucruri la care nu te-ai fi așteptat să vrei să le afli. Afli că, pe măsură ce călătorești înveți lucruri noi, astfel că, călătorind nu te oprești niciodată din învățat.

Cea mai prețioasă călătorie este aceea către sufletul nostru, către noi înșine.

Eliade

România – comoara pierdută din Sud-Estul Europei…o țară bogată în locuri minunate de vizitat. O țară care devine din ce în ce mai vizitată de către turiștii străini. Țara noastră cu care ne mândrim! România are foarte multe peisaje care te lasă fără respirație, multe locuri spectaculoase care atrag turiștii, atât  pe cei români, cât și pe cei străini.

Print

Sursa: adevarulfinanciar.ro

România este una dintre cele 12 țări de pe glob, care merită vizitată. Nu…nu spun eu asta, ci un norvegian, Gunner Garfors, care a bătut lumea în lung și în lat…Și totuși, România l-a încântat atât de mult.

Gunner Garfors: „România este subestimată ca țară, majoritatea oamenilor din Europa de Est nu au vizitat încă România.”

Delta Dunării, un ecosistem unic în întreaga lume

Sursa: wikipedia.org

Vacanța la care visez pentru anul acesta este…unde altundeva decât în Delta Dunării. În cel mai nou pământ din Europa, Delta, care crește 40 de metri de pământ în fiecare an. Delta Dunării este a doua cea mai mare deltă din Europa şi a treia după importanța ecologică din lume. Este una dintre cele mai compacte zone de stuf din lume, găzduind 1839 de specii de plante şi 331 de specii de păsări, printre care pelicanul și cormoranul. Este cea mai bine conservată din Europa, aici întânim și zeci de specii de pește de apă dulce, în peste 20 de ecosisteme. Peisajul te duce cu gândul la unul desprins din poveşti.

Delta Dunării este singura rezervație naturală din România, inclusă în patrimoniul UNESCO, din anul 1991. Având o suprafață de aproximativ 3.500 de kilometri pătrați pe teritoriul României, Delta ocupă aproape jumătate din județul Tulcea.

Delta Dunarii

Sursa: ziare.com

Delta Dunării îți oferă o liniște interioară, este un loc liniștit, un loc în care timpul parcă se oprește. Dacă ești în căutare de destinații vacanță, cu siguranță acesta este locul unde vei găsi relaxarea pe care o cauți. Plimbările cu barca, pescuitul sunt cu siguranță atracțiile unei vacanțe binemeritate.

O vacanță specială într-un loc special!

Situat pe malul lacului Murighiol, complexul Pensiunea te așteaptă cu o vedere la lac, un restaurant și piscină în aer liber. Camerele oferă și confortul după care suspină unii, aer condiționat, un Tv cu ecran plat, o zonă de relaxare, un frigider și o baie cu duș, uscător de păr și articole de toaletă gratuite. De asemenea, te bucuri de cadă spa și un balcon, de unde poți admira Delta.

Sursa: vacantespeciale.ro

În Delta Dunării vei mânca cel mai bun borş de peşte, te vei plimba printre canalele pline de nuferi şi pelicani şi vei admira toate acele căsuţe alb-albastre cu lotcă la poartă. Unul dintre obiectivele cele mai minunate din Deltă pe care îl poți vizita este Pădurea Letca, cea mai veche rezervaţie naturală din ţara noastră. În mica junglă a Deltei, caii sălbatici zburdă liber, iar pe trunchiurile copacilor se înfăşoară şerpii precum lianele.

Imagini pentru padurea letea

Sursa: cronicaromana.net

Locuri de vis, locuri în care piciorul omului nu a ajuns

Cu ochii minții mă văd explorând ultimul teritoriu virgin al litoralului românesc, limba de nisip lungă de aproape 36 de kilometri, care se interpune între mare şi Deltă, Grindul Chituc. Aici natura își dezvăluie frumusețea răpitoare și sălbatică, oglindită în apa întunecată și înmiresmată de mirosul sărat al valurilor. Păsările și animalele rare dau acestui loc foarte puțin colindat de oameni un farmec aparte.

Imagini

Sursa: nomadic.ro

O dată ajunși în Deltă, trebuie neapărat să te plimbi pe plaja încă virgină, la Gura Portiţei. Aici liniștea domnește, rar vezi câte un turist admirând cele câteva căsuțe vopsite în alb și albastru, răsărite ici-colo. La Jurilovca, cea mai mare comunitate de pescari din Tulcea, se găsesc vestigiile unei colonii greco-romane, prima așezare de pe teritoriul României. Cetatea se numeşte Orgame Argamum.

Imagini pentru gura portitei

Sursa: guraportitei.ro

Îmi place să călătoresc, am astfel ocazia să descopăr locuri noi, persoane frumoase, să leg prietenii. Cu ajutorul călătoriilor, petrec mai mult timp cu familia, cu persoana iubită. Vacanțele mă relaxează, mă bucur astfel de tot ceea ce cunosc, de tot ceea ce văd. Bagajul îmi este plin de amintiri, peste ani și ani voi avea ce povesti nepoților, retrăind fiecare clipă.

14. Pelican in Delta Dunarii.JPG

Sursa: imperatortravel.ro

Dacă și tu adori ca și mine acest colț minunat, atunci poate ar trebui să afli că CND Turism oferă circuite turistice, beneficiind astfel de vacanța pe care o meriți și după care ai tânjit tot anul. Pentru turistul special din tine, CND Turism are Vacanțe speciale!

vacanțe speciale

Sursa: vacantespeciale.ro

Articol scris pentru proba nr 13 din Spring SuperBlog 2017!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.