Dupa un intens proces de industrializare si urbanizare, nu doar in Romania, dar si la nivel mondial, tot mai multe persoane s-au pierdut de o activitate ce sta la baza evolutiei noastre ca oameni, mai exact agricultura si cresterea animalelor.
Agricultura in istorie
De-a lungul istoriei, agricultura a avut un rol deosebit de important pentru oameni. Aceasta a fost principalul aspect ce a dus la formarea asezarilor stabile. Motivul este dat de faptul ca sursa de hrana necesara era realizata din productiile agricole, asta fata de perioada in care hrana se culegea si se vana, iar asezarile erau doar temporare.
Dupa sute si mii de ani, se pare ca evolutia tehnologica i-a impins pe multi dintre oameni sa se orienteze spre alte activitati, prezentul fiind unul dedicat tehnologiei informatiei si numarul celor care se orienteaza spre astfel de cariere este intr-o permanenta crestere.
Cu toate acestea, aceeasi tehnologie a reusit sa faciliteze modul in care agricultura se desfasoara in ziua de astazi. Desi a fost considerata, pentru foarte mult timp, o activitate ce implica un efort fizic deosebit, astazi agricultura poate fi o adevarata placere, poate chiar asemanata cu o forma de terapie.
Linistea din mediul rural
Stresul cotidian, agitatia zilnica si aglomeratia urbana i-a impins pe tot mai multi tineri sa redescopere agricultura. Unul dintre cele mai importante motive pentru care se amplifica tranzitia din mediul urban catre cel rural este dat de faptul ca numeroasele masini si utilaje agricole usureaza cu mult munca depusa. Mai mult decat atat, acestea stau la baza productiilor bogate si a eficientei crescute.
In prezent, se pune un tot mai mare accent pe finantarea proceselor din mediul rural, astfel incat tot mai multi tineri sunt incurajati sa isi deschida afaceri in domeniul agricol.
Beneficiind de fonduri guvernamentale, fonduri europene, respectiv subventii acordate de stat, deschiderea unei ferme sau infiintarea unei plantatii incepe sa devina o idee din ce in ce mai buna pentru noua generatie. Acest aspect nu poate decat sa ne bucure si sa ne ofere o imagine pozitiva asupra viitorului.
Imbinarea tehnologiei cu buna practica
Folosirea tehnologiei este principalul aspect de care se tine cont in prezent, mai ales ca aceasta a evoluat considerabil. De exemplu, folosind un motocultor nu vei mai fi nevoit sa faci munca manuala, vei castiga foarte mult timp, iar rezultatul final va fi mult mai bun.
Tehnologia este o investitie ce se amortizeaza foarte repede si a carui efect este unul imediat in agricultura. Acesta este si motivul pentru care orice agricultor, fie el incepator sau mai experimentat, trebuie sa se gandeasca serios la acest aspect.
Daca suprafata ce urmeaza a fi lucrata este una de dimensiuni mai mari si terenul este unul mai dificil de lucrat, atunci un motocultor Ruris este solutia perfecta, efortul fiind aproape insesizabil.
Inainte, pentru a cultiva, era nevoie sa treci prin mai multe procese, de maruntire a pamantului, de sapare a santului, de asezare a semintelor, de acoperire a acestora, etc. Acum totul se poate realiza dintr-o singura deplasare cu ajutorul unui motocultor, iar acesta este un singur exemplu in care tehnologia faciliteaza si usureaza considerabil munca pe care o depune un agricultor in prezent.