Pintea, un Florin Piersic încântător!

Deşi nu sunt foarte mare amatoare de filme româneşti, Pintea mi-a plăcut. Poate şi pentru că îmi place foarte mult Florin Piersic. Unul dintre marii actori cu care se mândreşte țara noastră. Florin Piersic a fost şi continuă să fie un bărbat încântător, şarmant, deştept, cu un mare talent actoricesc.

Pintea, haiducul cu inima bună

Grigore Pintea este un fost ofițer în armata habsburgică. Ajuns în sat, Pintea află de la foștii săi prieteni din copilărie Dragomir (Cornel Nicoară) și Ștefanu lu’ Unc (Petre Gheorghiu-Dolj) că groful localnic Bartolok (Ferenc Fabian) dublase birul, iar tatăl lui îi îndemnase pe oameni să nu-l plătească. Groful trimisese apoi mai mulți slujitori care l-au ucis pe tatăl lui Pintea, iar la scurtă vreme a murit de supărare și mama lui. Plecând din sat, Pintea vede câțiva slujitori boierești ce păzeau mai mulți țărani răzvrătiți care fuseseră legați de copaci din ordinul grofului Bartolok și îi eliberează.

Pintea

Împreună cu cei doi prieteni și cu țăranii eliberați, el formează o ceată de haiduci și atacă un transport cu taleri al grofului. Îşi foloseşte cunoştintele de tactică şi strategie militară.
Dragostea lui pentru Iza (Maria Ploae), o frumoasă maramureşeancă, îi înnobilează însă sufletul. Această iubire întregeşte portretul unui erou nemuritor, cunoscut astăzi sub denumirea de „Pintea Viteazul”.

Născut pe data de 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca, Florin Piersic este unul dintre cei mai iubiţi şi mai prolifici actori din România, cu o carieră impresionantă atât în teatru cât şi în cinema şi televiziune.  A trecut prin toate dictaturile. Născut în dictatura lui Carol al II-lea, Florin Piersic a devenit artist în dictatura comunistă. Nu era mare actor până a intrat în haiducii lui Șapte Cai.

Era văzut ca un mediocru, însă distribuția în „Zbor deasupra unui cuib de cuci” i-a adus succesul. A devenit o adevărată revelație pentru toată lumea. Și astfel a ajuns un mare actor, un mare talent. Au urmat multe filme în care a jucat extraordinar…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.