Cu toții visăm la casa AIA încă din copilărie. Acasă…un cuvânt cu o conotație emoțională atât de ridicată. Acasă înseamnă locul în care mă simt iubită, locul unde pot răsufla ușurată după o zi obositoare de muncă. Acasă este locul în care mă simt în siguranță, unde nu există invidie, egoism, răutate. Acasă înseamnă iubire, fericire, liniște, căldură. Casa noastră este acolo unde se află familia noastră, unde suntem noi.
Totul începe de la un vis, o idee, un proiect
Cu proiecte casă realizate de către AIA Proiect – Birou de Proiectare te poți muta în casa pe care o vezi cu ochii minții încă de la o vârstă fragedă. Ideile cele mai importante pe care le pui stângace pe hârtie sunt utilizate de specialiștii de la AIA Proiect, astfel încât vei fi cu un pas mai aproape de casa visurilor tale. O primă etapă, esențială, după alegerea proiectantului este obținerea certificatului de urbanism.
Construcția casei este extrem de importantă pentru mine; deși mi s-a părut un drum dificil la început, s-a dovedit mult mai ușor după ce am stat de vorbă cu echipa de la AIA Proiect. Nu îmi doresc o casă mare, visez la o casă micuță, parter plus etaj, suficientă pentru familia noastră, pentru a ne asigura confortul necesar. Îmi doresc însă multă verdeață în jurul casei, dar și un loc de joacă mare, pentru fete.
La parter va fi camera de zi, unde ne vom strânge întreaga familie după o zi lungă pentru a discuta despre ceea ce am făcut fiecare în ziua respectivă. Tot aici ne vom primi musafirii. Bucătăria, locul unde vom lua masa, va fi tot la parter, dar și un grup sanitar. La etaj, unde vor fi cele două dormitoare și un grup sanitar, vom ajunge cu ajutorul unei scări interioare deschise. Dormitoarele vor avea un balcon comun, unde ne vom bucura în fiecare dimineață de aerul proaspăt.
Care sunt etapele unui proiect casă oferit de AIA Proiect?
Consultarea inițială: Cel mai important pas pentru începerea unui proiect de casă este discuția inițială. Trebuiesc împărtășite ideile, dorințele, aspirațiile și visele echipei de la AIA. Împreună vom cădea de acord asupra așteptărilor prezente și viitoare, a adaptărilor necesare stilului de viață, amplasamentului și bugetului disponibil.
Definitivarea și verificarea unui proiect de casă: După ce proiectul va fi bine definit și îmi voi da acordul asupra documentelor preliminare, această primă versiune de proiect va fi evaluată de personalul specializat de la AIA pentru a se asigura că totul este exact cum mi-am dorit.
Documentația de autorizare și construcție: De îndată ce proiectul de casă va fi personalizat și definitivat, voi primi proiectul pentru autorizare și construire. Pentru că am de-a face doar cu profesioniști, acesta va pune în practică visul meu. Proiectul include arhitectura, structura și instalațiile, recomandările generale și particulare referitoare la proiect pentru obținerea autorizației și pentru construire.
O casă călduroasă, un confort sporit
Pentru un confort sporit, voi apela la sistemul de încălzire în pardoseală. Aleg acest sistem pentru că întotdeauna mi-a plăcut să mă trezesc dimineața cu plăcerea de a merge desculță până la fereastră pentru a o deschide, fără a avea senzația de rece. Cu ajutorul acestui sistem, voi avea o casă călduroasă, cu o căldură distribuită uniform în întreaga încăpere. Pentru că îmi place stilul minimalist și pentru că mă voi bucura de mult mai mult spațiu în camere, în absența radiatoarelor, spun un mare DA acestui tip de încălzire. Parchetul va fi din lemn, ales mulțumită proprietăților sale ecologice, a durabilității și capacităților de restaurare.
Un mare beneficiu al sistemul de încălzire prin pardoseală este că acesta folosește foarte puțină energie electrică pentru a funcționa. Îmi doresc un consum energetic aproape zero, o performanță energetică cât mai ridicată, astfel încât cheltuielile să fie cât mai mici. În același timp îmi doresc să protejez mediul înconjurător, astfel încât voi solicita utilizarea unor resurse ecologice.
Lumină, soare, bucurie!
Îmi place lumina, iubesc soarele, de aceea îmi doresc o casă în care lumina naturală să intre prin ferestrele mari. Seara, când soarele se va retrage la culoare, noi vom apela la soluții pentru iluminat eficient energetic. Becurile LED duc la economisire, prin reducerea cheltuielilor cu energia electrică.
Să nu uităm câte beneficii are iluminatul eficient energetic prin tehnologia LED:
– durată de viaţă mai lungă şi un consum de energie cu până la 90% mai mic decât sursele de iluminat tradiţionale
– obţii orice tip de culoare a luminii
– puterea şi calitatea luminii sunt la capacitate maximă instantaneu, fără timp de încălzire
– în funcţie de geometrie pot asigura şi o iluminare de 360°
– au forme variate şi se pot preta oricărui tip de corp de iluminat
– capacitate de modificare a intensităţii luminii- LED-urile cu putere reglabilă.
Îmi doresc ca, pe lângă aspectul deosebit, să câștig cât mai mult spațiu pentru utilizare. Confortul și aspectul sunt elementele pe care doresc să le găsesc îmbinate în căsuța mea. Este un aspect deosebit de important, aspect de care arhitecții de la AIA Proiect țin întotdeauna cont. Poate ar trebui să știți că echipa implicată în amenajări interioare este formată din arhitecți membri ai Uniunii Arhitecților din România și ai Ordinului Arhitecților din România. Așadar, sunteți pe mâini bune!
Construcția unei case este o experiență unică în viață. Lipsa experienței în construcția unei case face ca foarte mulți proprietari să piardă bani. De aceea, pentru ca totul să decurgă perfect, ai nevoie de un expert – AIA Proiect. Pregătirea, cunoștințele și experiența acumulată de acest birou de proiectare cu multe proiecte de case deosebite vor salva timp, bani și calitate pentru noi.
Căsuța în care stau / căsuța pe care scriu
Paradoxal, am făcut o comparație între căsuța la care visez și căsuța virtuală pe care scriu, blogul meu. Am început timid pe un blog pentru care nu plătisem nici o proiectare, nu plăteam nici o chirie, era gratuit, însă nu îmi aparținea…puteam oricând să pierd ceea ce scrisesem cu atât drag. Între timp, ascultând sfaturile și recomandările prietenilor m-am mutat pe domeniu, am apelat la un specialist care m-a îndrumat, m-a ajutat, m-a ascultat. I-am povestit ce îmi doresc, iar el mi-a dat cele mai bune sfaturi. M-a ajutat să aleg o temă care mi se potrivește, hostingul cel mai bun pentru blogul meu. Mă îndrumă și acum, răspunzându-mi la întrebările la care nu găsesc răspuns.
La fel fac și experții de la AIA Proiect, te ascultă, te îndrumă, te ajută să îți îndeplinești cel mai arzător vis: o casă perfectă, CASA TA! Deși investești o sumă mai mare de bani la început, aceasta se amortizează în timp! Nu întotdeauna varianta ieftină este și cea mai bună! Alege AIA pentru a îți proiecta visul pe care îl poți trăi cât mai curând posibil!
*sursă foto: aia-proiect.ro, pixabay.com
Articol scris pentru proba nr. 11 din Spring SuperBlog 2017.
Legătură permanentă
Casuta in care scrii, casuta in care stai…important e sa corespunda dorintelor tale si sa fii fericita cu ceea ce ai ales 😉
Bafta la concurs!
Legătură permanentă
Multumesc!
Legătură permanentă
Ce nume fain si-au ales…AIA…casa AIA..
Iti urez multa bafta la aceasta proba!!!
Legătură permanentă
uite cam asa arata casa in care sunt eu de o saptamana, urmeaza sa plec, vacanta in Austria e terminata!
Legătură permanentă
Super tare este proiectul acesta de casa. Imi place foarte mult bucataria .. mi-as dori si eu o casa ca AIA 🙂
Legătură permanentă
Abia am reusit sa iau un apartament cu credit, nu stiu daca o sa apuc vreodata sa imi o casa casa, desi mi-as dori mult.
Legătură permanentă
la fel ca si mirabela, si eu abia am reusit sa iau apartamentul… desi mi-as dori o casa la nebunie, e visul meu, nu cred sa fie posibil in viata asta!
Legătură permanentă
Acum vreo 8 ani ni se pusese pata sa ne mutam la casa in apropierea Bucurestiului, am renuntat din mai multe motive si acum ma gandesc ca bine am facut, cu toate ca este tare frumos. Succes la concurs 🙂
Legătură permanentă
Super casa, vreau si eu una asa :). sau macar sa pot amenaja casuta mea cum imi doresc eu.
Legătură permanentă
Imi place casa din video, e asa mica si dragalasa din afara, insa in interior pare spatioasa si luminoasa, ceea ce e neasteptat
Legătură permanentă
Sper ca la sfarsitul anului sa pot spune si eu: casa aia e a mea :d
Legătură permanentă
Iti doresc ca sa te bucuri cat mai curand de casuta mult visata! Numai facand primul pas, adica gasirea unui birou de proiectare, visele se pot indeplini.
Legătură permanentă
Pai, sa stii ca nici eu nu vreau casa mare. Tot parter plus etaj. Ne tot gandim de ceva timp la acest plan si nu s-a concretizat nimic pana in prezent.
Legătură permanentă
Super articol si numele AIA mi se pare super catchy, succes cu tot ce ti ai propus.
Legătură permanentă