Sfaturi pentru proaspetele mămici. Învață să spui NU!

Proaspetele mămici ar trebui să știe câteva sfaturi, în momentul în care se întorc acasă cu bebelușul. Multă lume îți va spune ce să faci, ce ai voie și ce nu să faci. Trebuie să înveți să NU asculți de toată lumea. Și să nu iei de bune toate sfaturile primite!

proapetele mămici

Proaspetele mămici trebuie să țină legătura în permanență cu pediatrul bebelușului

Toată lumea îți va spune să apuci copilul de cap…când îl scoți din baie. Tu sper că nu ai să asculți așa ceva. Mi se pare o prostie…se modelează capul bebelușului…. Dar ce? Este din plastilină?

Pune bebelușului căciulă în cap în casă…Doar dacă ai sub 20 de grade! Altfel…de ce i-ai pune? Pediatrul îți va recomanda să îmbraci copilul la fel ca pe tine. Dacă ție ți-e frig și mai iei o bluză, atunci îi mai pui și lui o bluziță pe el. Tu stai cu căciulă în cap?

Nu tăia unghiile copilului până la botez, că…nici nu mai știu ce se spune. am uitat! Deși, la prima fetiță, am ascultat o perioadă…dar când a început să se zgârie, am fost nevoită să i le tai.  E o prostie…cum să nu îi tai unghiile și să i le rozi?

Nu lua copilul în brațe dacă plânge…se alintă! Ei na…serios? De unde știe un bebe de o lună să se alinte? Ia-l în brațe. I-ai dat să mănânce, l-ai schimbat, abia s-a trezit și cu toate astea plânge? Vrea și el la mami în brațe, să îi simtă mirosul, să o audă. Gândește-te că 9 luni de zile a stat la tine în burtică, te simțea, te auzea…acum îi este foarte greu fără tine!

Nu lua copilul să doarmă cu tine în pat, că se învață și nu va mai pleca în camera lui! Hai, mă…serios? Fii-mea are 6 ani și 9 luni și singură a luat hotărârea să doarmă în camera ei. Nu am ținut-o lângă mine până la majorat.

Să știi că eu le-am ținut în brațe de fiecare dată când au vrut, le-am culcat cu mine și nu am ascultat de toate prostiile pe care mi le spuneau cei din jur. Și…a fost mult mai bine așa! Dacă am făcut vreo greșeală, a fost pentru că eu, mama, am decis să fac într-un anume fel! Din greșeli am învățat! Nu sunt mama perfectă, dar dacă le întrebi pe fetele mele sigur îți vor spune că sunt cea mai bună mămică!!! Și asta este tot ceea ce contează!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.