Ce părere aveți despre serialele turcești?

Când vine vorba despre serialele turcești, reacțiile oamenilor sunt duse la extrem, pasionale și documentate. Vorbim despre o deosebire mare față de activitățile preponderent superficiale din Social Media.

Serialele turcești, mii de fani în fața televizorului

În astfel de povești, totul este emoțional. Avem de-a face cu trăiri intense, pasiuni. Aceste seriale turcești au mare succes pentru că ne sunt familiare. Avem influențe din Balcani și este normal să rezonăm mai mult cu ei, decât cu eroii serialelor sud-americane.

Am urmărit și eu câteva seriale, în prezent nu am mai avut timp. Însă acum la modă am auzit că este Bahar: Viață furată. În medie, aproximativ două milioane de telespectatori urmăresc producția, stând lipiți de ecranul TV-ului, lăcrimând și suspinând…

Serialele turcești au un foarte mare avantaj, întrucât oamenii se regăsesc în poveștile de viață prezentate, ceea ce este o validare. Au un nivel de aplicabilitate mare, vorbesc despre atașament, apartenență , siguranță. Milioanele de telespectatori demonstrează că subiectul este general valabil. Telespectatorul știe că povestea, într-un final, va avea happy end, ceea ce îi crează, pe lângă suspans și o stare de bine.” – spune psihologul Bogdana Bursuc.

Actorii turci sunt talentaţi, foarte sexy şi tot mai cunoscuţi în peisajul balcanic, după ce filmele şi serialele turceşti au luat cu asalt televiziunile din regiune. Serialele turcești au prins din ce în ce mai mult teren în România, lăsând ușor în urmă era telenovelelor mexicane.

Voi urmăriți vreun serial turcesc? Aveți vreun preferat care nu vă lasă să vă ridicați de pe canapeaua din fața televizorului? Faceți parte din categoria celor ce uită mâncarea pe foc, așteptând cu sufletul la gură să vadă ce s-a întâmplat în serial?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.