Tu știi cum să amenajezi un cămin primitor?

Pentru toată lumea acasă înseamnă un cămin primitor, locul unde te retragi să te relaxezi. Este extrem de important să amenajezi casa, astfel încât să te simți bine când ajungi acasă. Stresul de peste zi, munca obositoare, toate necesită relaxarea.

Dar ce culori să folosești pentru a avea un cămin relaxant?

Pentru început, luați în calcul culoarea verde pentru dormitor. Verdele este foarte relaxant și calmant. Prospețime, vivacitate, relaxare…câteva atuuri pe care le întâlnim atunci când folosim culoarea verde.

Rozul…proaspăt, luxos, perfect pentru camera copiilor. Culoarea roz liniștește ochiul, calmează și relaxează în același timp. Dar nu numai rozul are proprietăți relaxante. Iată ce spun specialiștii. Albastrul ajută copiii cu insomnii. Verdele inspiră relaxare, calm, fiind recomandat bebeluşilor extrem de nervoşi, care plâng mult. Portocaliul li se potriveşte copiilor inteligenţi, expansivi, vorbăreţi. Roz pal sau lavandă se foloseşte în camera fetiţelor.

Deși nu îți dai seama sunt anumite culori care te relaxează, te calmează, dar și culori care transmit stări de nervozitate, de iritabilitate. Pentru dormitor, poate fi luată în calcul și culoarea alb, care are rolul de a relaxa, de a reflecta lumina, ajutând camera să fie mult mai luminoasă.

Deși nu pare atât de importantă culoarea, este necesar să vă dați seama că, o culoare caldă, atrăgătoare, este cu mult mai potrivită decât una rece. Dormitorul este locul unde te retragi să te relaxezi la sfârșitul zilei, dorind să petreci un timp de calitate.

Dar nici camera de zi, locul unde îți primești musafirii, nu poate fi trecut cu vederea atât de ușor. Tot o culoare caldă ar trebui folosită, astfel încât oaspeții să se simtă bine, să se simtă ca acasă. Portocaliul este o culoare caldă, calmă, care  conduce la un sentiment de bunăstare.

Indiferent ce culori vă hotărîți să folosiți, rețineți că este extrem de important să vă placă vouă, să vă simțiți bine când intrați în camera respectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.