Să nu luați copiilor, nu sunt recomandați!

Și pentru că v-am scris ce tipuri de câini sunt recomandați a fi cumpărați pentru copilași, astăzi vă voi spune și care sunt rasele nerecomandate copiilor.

Anumiți câini nu sunt recomandați copiilor. Tu știi care sunt aceștia?

Se pare că Chow Chow este pe primul loc în topul celor mai agresivi câini. Aceasta este datorită temperamentului său implusiv. Dacă îi arăţi acestui câine că îţi este frică de el, va profita de acest lucru şi va fi extrem de agresiv. Nu va reuşi să potolească acest câine nici măcar o mână puternică. Nu va ezita să te muşte pentru a se împotrivi. În plus, câinele chow chow are un păr lung şi zbârlit, iar dacă un copil mai mic l-ar trage în joacă de blană ar putea provoca o reacţie violentă nedorită.

recomandați

Între anii 1979-1998, rasa Rottweiler a deţinut poziţia a doua în ceea ce priveşte muşcăturile umane letale, potrivit raportului Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din America. Acest câine este considerat imprevizibil şi este nevoie doar de un minut de neatenţie din partea părinţilor ca să îl muşte pe bebeluş. Din cauza temperamentului agresiv ereditar al acestei rase nu este bine să nu fie în jurul copiii mici.

Pit bull-ul are o mare toleranţă la durere, dar niciun strop de răbdare cu copii. Proprietarul unui pit-bull trebuie să aibă o poziţie autoritară în faţa câinelui. În nici un caz nu trebuie să îi permită acestuia să aibă un comportament violent.

Câinii sunt cei mai buni prieteni ai omului, însă trebuie avut grijă mai mult cu copiii. Ei sunt micuți, firavi, nu se gândesc că animalul lor le poate face rău. De aceea este important să ne orientăm întotdeauna spre o rasă jucăușă, care iubește copiii. Este foarte bine să luați copilului un prieten, un animal de companie de care să aibă grijă. Îl responsabilizează, îl învață anumite lucruri, are și un prieten bun de joacă. Dar aveți grijă ce rasă de cățel îi cumpărați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.