Agentul care îți salvează buzunarul! Tu ai auzit de el?

Cât de neagră este noaptea aceasta! Poate era mai bine să fi rămas acasă…Dar, nu…ajunge cu somnul…eu am o misiune pe care trebuie să o îndeplinesc. Trebuie să intru în locuință. Și…iată-mă aici, furișându-mă pe după mașini. Dar…nimic nu mă poate opri să aflu ce este în spatele acestor ziduri. Doar eu sunt CE, agentul CE, nume de cod Certificat energetic.

agentul

Poate unii dintre voi nu mă cunoașteți…asta pentru că nu v-ați intersectat cu mine niciodată. Stați în chirie, nu ați cumpărat niciodată un apartament, nu? Păi de-asta nu mă știți. Dar dacă faceți un efort și vă grăbiți să vă luați o locuință, veți afla că eu sunt acela fără de care nu o veți putea cumpăra. În fișa postului spune că eu ofer cele mai prețioase informații despre performanța energetică a unei clădiri. Da, eu o încadrez într-o clasă energetică. Nu vrei să locuiești într-o casă cu confortul cât mai ridicat? Și în același timp cu cheltuieli pentru întreținerea acesteia cât mai mici? Atunci ai grijă să mă obții!

Agentul Certificat Energetic, misiunea mea, confortul tău!

Misiunea mea? Certificarea energetică. Ce veți obține cu ajutorul meu? Date importante privind consumul energetic anual al locuinței, pentru încălzire, apă caldă, iluminat, ventilare, climatizare. Eu vă aduc un audit energetic, soluții pentru îmbunătățirea performanțelor energetice ale clădirii. Te voi ajuta să urci de la clasa G la clasa A, dar…trebuie neapărat să mă asculți.

Bineînțeles, ca orice agent secret, sunt nevoit să fac față și posibilelor pericole, voi constata zonele de risc, dar te voi învăța și te voi îndruma să le rezolvi. Soluțiile mele sunt simple, nu atât de greu de realizat. Eu sunt un indicator energetic pentru locuința ta, eu sunt cel care îți va spune ce consum energetic are locuința ta, ce metode de reabilitare energetică îți recomand.

Eu vă dau soluții, voi le puneți în aplicare

Pentru a obține o micșorare a consumului energetic este nevoie de o îmbunătățire a confortului interior al locatarilor. Astfel, izolând pereții exteriori, acoperișul, dar și schimbând tâmplăria exterioară, veți obține o temperatură a peretelui interior mult mai ridicată iarna decât înainte de a lua măsuri de reabilitare energetică. Totuși ar trebui să știți că este indicat să apelați la un specialist în termoviziune, urmărind astfel înainte și după care sunt modificările ce apar.

De asemenea, vă recomand alegerea acelor echipamente consumatoare de energie electrică cu un consum minim. Aveți posibilitatea de a opta pentru iluminat utilizând becuri de tip LED, dar și electrocasnice mai scumpe, cu un consum energetic redus. De cele mai multe ori depinde însă numai de proprietarul locuinței dacă își dorește sau nu o reducere a consumului de energie. O altă soluție ar fi utilizarea unor programatoare, pentru a încălzi sau răci locuința, numai în intervalul orar în care aceasta este ocupată.

Soluțiile propuse pot fi implementate cu costuri mici. Există bineînțeles și investiții mai mari, pentru cei care au posibilități. Se pot utiliza panouri solare termice (plane sau vidate) pentru încalzirea apei calde, încălzirea spațială, utilizarea de pompe de căldură sau panouri fotoelectrice.

Ca orice agent, nu fac nimic fără a avea un scop suprem, și anume performanța energetică. 

Acum că v-am explicat cine sunt, ce scop am și ce scrie în fișa postului, îmi reiau treaba. Clădirea pe care urmează să o verific este una extrem de importantă, are nevoie de o clasă energetică A, iar misiunea mea astăzi este de a îl ajuta pe proprietar să o obțină. V-ați convins cât de important sunt eu, nu? Certificatul energetic, fără de care nu poți vinde sau cumpăra o locuință.

Unde mă găsești? La  Enermed Impex SRL, ieftin, rapid, profesionist! O echipă formată din experți în certificare energetică, audit energetic și termoviziune sau termografie pentru clădiri, cu mulți ani de experiență în domeniu, echipă atestată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, așadar veți fi pe mâna celor mai buni dintre cei buni! Dacă aveți nevoie de mine, nu ezitați să mă contactați! Voi veni și vă voi rezolva problemele de îndată, exact ca un agent secret!

* sursă foto: certificat-rapid.ro, pixabay.com

Acest articol participă la proba nr 6 din Spring SuperBlog 2017.

 

3 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.