Care sunt cei mai buni căței, prieteni ai copiilor?

Fetele mele adoră animalele, atât pisicuțe, cât și căței. Fiecare animal pe care îl întâlnesc afară, l-ar lua acasă cu ele. Din nefericire, momentan nu pot să le iau un cățel sau o pisicuță, însă le-am promis că, atunci când vor fi mai mari vor avea un animăluț de companie.

Și pentru că și mie îmi plac foarte mult cățeii, m-am documentat ce cățel aș putea să le iau, astfel încât să fie iubitor. Să se împace bine cu copiii.

Top 3 căței, parteneri pentru copiii tăi

Primul care m-a atras a fost pudelul. El este un câine hipoalergenic, inteligent şi extrem de răbdător. Învaţă uşor să îşi facă nevoile într-un loc special amenajat în casă, dar și să iasă afară. Se ataşează de întreaga familie, respectă indicaţiile stăpânilor şi are un caracter plăcut. Este foarte activ, pregătit pentru plimbări lungi şi pentru joaca cu mingea. Trebuie să ai grijă, dacă nu îi asiguri un program de exerciţii corect, este predispus la îngrăşare. Are nevoie de băiță o dată pe săptămână. Pudelul are o durată de viaţă de 10-12 ani.

căței

A doua alegere este Golden Retriver. Acesta este un câine inteligent şi loial, iar în cei 10-12 ani de viaţă va fi un adevărat membru al familiei. Copiilor le va plăcea să se joace ore în şir cu el, însă trebuie avut grijă să nu îl tragă de păr. Golden Retriver-ul trebuie dresat de mic pentru a învăţa să socializeze cu alţi câini şi să îşi controleze energia, fiind un câine foarte activ. Dresarea acestei rase este o plăcere, având în vedere că poate învăţa până la 240 de comenzi, cuvinte şi fraze. Trebuie să îl speli doar atunci când este necesar ca să te asiguri că nu se va îmbolnăvi. Această rasă este predispusă la alergii ale pielii.

Și ultima mea alegere Labrador. Un cîine răbdător prin natura sa şi foarte loial. Singurul obiectiv al acestor câini este să le facă pe plac stăpânilor. Dresajul acestora trebuie făcut de timpuriu, altfel mai târziu stăpânilor le va fi mai greu să impună respectarea regulilor. Dacă încerci să îl disciplinezi prin autoritate, îi vei răni sentimentele. Aceasta poate avea consecinţe neplăcute. Ei sunt uşor de îngrijit, însă năpârlesc tot timpul anului. Trebuie avut grijă cu baia, care va fi făcută doar atunci când este necesar ca să nu i se usuce pielea.

Vouă ce rasă vă place? Pe care l-ați lua pentru a îi fi prieten copilului tău?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.