Urmează-ți propriul tău drum cu Farmec!

– Tu îți urmezi întotdeauna propriul tău drum, iubito. Aşa ai făcut mereu. Priveşte spre grădină şi îmi spune: Vezi poteca aceea de acolo?

Aleea grădinii? întreb eu.

Tata clatină din cap şi îmi arată o potecă din iarbă, acolo unde iarba a fost călcată şi se vede pământul sub ea.

– Tu ai făcut acea cărare. Când erai mică. Acestea sunt „potecile dorinței”, cărări pe care oamenii le fac pentru ei. Tu ai evitat mereu cărările făcute de ceilalți, draga mea. Întotdeauna ai mers pe drumul tău, ți-ai găsit propriul drum, chiar dacă în cele din urmă ajungeai pe acelaşi drum cu ceilalți. Eşti cu siguranță fata mamei tale, creând cărări spontane, tăind-o pe la colțuri

Fata mamei mele…zâmbesc. Îmi amintesc ce mi-a spus într-o zi soțul meu…”Prima dată când am întâlnit-o pe mama ta, am fost foarte atent cum arată…Uită-te la mamă și vei vedea cum va arăta fiica peste câțiva ani.” Am râs strașnic și l-am întrebat Și ai fost mulțumit de ce ai văzut? 

Doar ești soția mea acum…tu ce crezi? și m-a îmbrățișat cu drag.

„Tot ce sunt sau ce sper să devin îi datorez îngerului care este mama mea.” –  Abraham Lincoln

Fiecare copil își iubește mama, își dorește să fie ca ea. Cu siguranță toate fetițele s-au îmbrăcat, mici fiind, în rochițele de gală ale mamei și au încălțat pantofii cu toc cui, defilând pe scenele din sufragerie. La fel ca multe alte fetițe, și eu îmi doream să fiu…mama. Îi semăn atât de bine, la fel de încăpățânată, cu o ambiție extrem de mare…dacă îmi doresc ceva, nimeni nu va reuși să mă împiedice să obțin acel ceva. Cred că este și motivul pentru care ne certam destul de des, în adolescență. Eee…ce știi tu, îi spuneam…acum 1000 de ani când erai tu tânără erau alte vremuri, acum s-a schimbat totul, replicam când aveam vreo contrazicere de opinii.

Mă bătea mereu la cap să nu sar peste micul-dejun, masa cea mai importantă a zilei. Dar, aveam cursuri atât de dimineață, încât micul meu dejun era undeva pe la ora 16 când ajungeam acasă. Mai ronțăiam câte un corn sau un biscuite…iar ea mereu mă certa. Seara, când ajungeam acasă, de cele mai multe ori nici nu mă mai dezbrăcam…mă aruncam îmbrăcată în pat, căutând perna pufoasă care să mă conducă în lumea viselor. Venea și mă trezea…Nu te culca mamă machiată, tenul are nevoie să respire…Cum ar putea să o facă sub tonele de farduri și pudră pe care le ai pe față? Știam că nu ajung la nici un numitor comun, așa încât acceptam tamponul de vată și crema Doina, mă ștergeam energic și mă pregăteam din nou de somn.

Indiferent de anotimp trebuie să avem grijă de ten pentru că este cartea noastră de vizită!

Dar credeți că mă lăsa? Nuu…Vei avea un ten perfect, doar folosind o cremă hidratantă. Și îmi aducea cutiuța pe care o ținea în frigider, un produs românesc, singura cremă pe care o folosea și dimineața, dar și seara. De ce din frigider? Așa mă miram și eu atunci, însă acum mi-am dat seama că mama mea, femeie cu farmec, știa ea ce știa. Crema folosită pentru zona din jurul ochilor, ca și celelalte produse de îngrijre, crema hidratantă sau loțiunea tonică, se mențin foarte  bine la frigider, având un efect minunat de închidere a porilor și de netezire a pielii, pentru că sunt reci.

Anii au trecut și acum am ajuns la vârsta pe care o avea mama mea când îmi dădea cele mai bune sfaturi…acum îmi dau seama că erau cele mai bune. Sfatul pe care l-am urmat cu sfințenie a fost ca niciodată să nu uit să îmi curăț și să îmi hidratez tenul, indiferent dacă am machiaj pe față sau nu. Era și imposibil să nu îl urmez…la cât m-a bătut mama la cap. 😀

O femeie are farmec folosind produse Farmec

Folosesc în continuare aceeași marcă de încredere, o marcă pe care consumatorii o recomandă prietenilor – Farmec. Însă am trecut de la celebra Doina la Crema antirid cu Argan, o cremă pe care tenul meu destul de uscat a acceptat-o foarte bine. Este o cremă ce îmi conferă prospețime, elasticitate, hidratare, lichidul de aur cum este denumită de către experți. Având proprietăți miraculoase, printre care se numără și protecția pielii, să știți că am folosit-o și la prințesele mele când erau bebeluși pe post de cremă de masaj. Făcea minuni!

Și pentru că uleiul de argan face minuni, nu îmi pot neglija mâinile, care au atât de multă nevoie de hidratare. De aceea, folosesc Crema de mâini și unghii cu Argan, care îmi protejează pielea  și unghiile. Folosesc produse de încredere, produse care mă ajută să îmi păstrez feminitatea, frumusețea, tinerețea.

Familie, frumusețe, încredere

Mai știți ce v-am spus la început? Că fiecare fetiță își dorește la un moment dat să devină mama? Ei bine…acum știu că sunt fiica mamei mele, pentru că, la fel ca mama, și eu îmi doresc tot ce este mai bun pentru fiicele mele. Și deși sunt la vârste fragede, le dau sfaturile pe care le consider potrivite pentru ele. Încerc să transmit mai departe sfaturile pe care le-am primit și eu de la mama, le „bat” și eu la cap pe ele, știind că atunci când vor ajunge ca mine acum, îmi vor mulțumi. Deși sunt micuțe și nu au ajuns încă la vârsta la care să se machieze, ele știu ce este o cremă demachiantă sau o cremă hidratantă.

Familie, frumusețe, încredere – trei cuvinte, o moștenire. Îi mulțumesc mamei mele pentru ceea ce m-a învățat, pentru că a insistat și mi-a transmis o moștenire bogată…frumusețea tenului, importanța încrederii în sine, o familie frumoasă pe care mă pot baza oricând. Acestea sunt cele trei cuvinte pe care le voi transmite mai departe fiicelor mele! Pentru că știu și pentru că pot! Pentru că sunt o femeie cu Farmec, fiica unei mame cu Farmec, și mama unor fiice cu Farmec!

Astăzi păşesc, cu multă speranță şi dragoste, pe poteca dorinței, pe care am creat-o când eram copil. Însă de data aceasta nu sunt singură, am alături frumoasa mea familie şi…pe Farmec!

*sursă foto: farmec.ro, arhivă personală

Acest articol participă la proba nr 3 din Spring SuperBlog!

 

5 comentarii


  1. Tu esti un model perfect pentru fetele tale, tu faci ca poteca, pe care ai pasit cândva cu mama ta de mână sau doar sub ochii săi, să curgă șerpuitor sub pașii fetelor tale. Împreună veți duce tezaurul asta cu farmec mai departe. Cu farmec ai scris despre un brand drag mie. Te pup.

    Răspunde

    1. Offf…Adriana, mereu ai ceva frumos pentru mine, un cuvant, o poezie, o istorioara. Te pup cu drag!! Si imi doresc sa fiu un model de urmat pentru fiicele mele, exact cum a fost mama pentru mine!!!!

      Răspunde

    1. Multumesc, Luisa. Daca ma crezi ca ma uitam la pagina goala si nu stiam ce sa scriu…si amintindu-mi de mine copil si de mama mea draga… deodata tastele au inceput sa scrie singure….Te pup!!!

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.