Un copil fericit, un părinte mulțumit

Cu toții ne dorim să avem un copil fericit. Ce poate fi mai de preț pentru un părinte decât fericirea copilului său? Să îți vezi copilul zâmbind întotdeauna, fără griji, fără tristețe…este tot ceea ce îți dorești, nu-i așa?

Cum poți avea un copil fericit?

un copil fericit

În primul rând, sprijină-l în tot ceea ce face. Acordă-i tot suportul tău, tot sprijinul. Încurajează-l! Nu îl lăsa să îi fie teamă că nu va putea duce la bun sfârșit ceea ce a început! Cu siguranță, va avea nevoie de multă muncă, dar cu ambiție va reuși.

Nu îl forța să facă ceva ce nu îi place. Posibil va fi constrâns să facă, însă nu cu plăcere, iar rezultatul nu va fi atât de bun pe cât ți-ai dorit.

Nu uita să comunici cu copilul tău. Indiferent că ai avut o zi stresantă la servici, că ești tristă, supărată, vorbește cu el. Află ce a făcut peste zi, ce l-a supărat, ce l-a făcut fericit. Ce activități i-au plăcut…este esențial să avem o comunicare bună cu copiii noștri. Să înțeleagă că suntem cel mai bun prieten al lui, prietenul la care se poate destăinui de fiecare dată când are nevoie.

Trebuie să îi acordăm tot timpul de care are nevoie, astfel va avea suficientă încredere în sine și va învâța importanța comunicării cu ceilalți. Poți să îi povestești și tu ce te apasă, fără a intra însă în detalii. Va înțelege că ai încredere în tine și te va recompensa la fel.

Și mai ales, cel mai important, ai grijă ce mesaj îi transmiți micuțului. Orice eșec al său trebuie discutat cu mult calm, fără a dramatiza. Ține cont de personalitatea lui, care tocmai începe să se contureze, nu vrem să o știrbim. Trebuie să îi dăm încredere în forțele sale proprii și să îl susținem, indiferent de greșelile făcute.

Este foarte grea meseria de părinte, dar întotdeauna trebuie să ne gândim la el, copilul nostru. Să avem grijă de cum punem problema, pentru a nu se închide în sine. Tu ai un copil fericit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.