Ce sporturi sunt potrivite pentru copii?

Când fetița mea mi-a spus că i-ar plăcea să facă un sport, am întrebat-o ce sporturi ar vrea să practice. Deși sinceră să fiu, nu știu când ar mai avea timp să meargă și la un sport. Știu că este foarte bun, dar…are școală dimineață, vine acasă la prânz, mănâncă, doarme și când se scoală repetă ce a făcut la școală și abia are timp să se mai uite și ea pe tabletă puțin. Săptămâna asta a fost bolnăvioară, a stat acasă și și-a mai făcut puțin de cap. Însă in rest…e tare aglomerată…Plus că la sfârșitul lunii și începutul lui aprilie are cele două concursuri la Comper, matematică și comunicare. Și deja ne-am apucat de treabă 🙂

Sunt câteva sporturi care i-ar plăcea

sporturi

Dansul este unul dintre ele. Și trebuie să recunosc că este un sport la care am încurajat-o și eu. Mi-ar plăcea să îl practice. La cămin a făcut parte din echipa de majorete și chiar îi plăcea. Era sârguincioasă și repeta chiar și acasă. Însă la școală nu există echipă de dansuri…Iar cu programul extrem de încărcat al soțului…nu am reușit să o înscriu nicăieri.

Un alt sport care îi place este tenisul de masă. De regulă duminica merge cu tac-su și închiriază câte o masă și joacă. Nu este expertă însă se descurcă. 🙂 Și încearcă…îmi place de ea că este ambițioasă. Și dacă nu reușește, încearcă…se străduiește.

Un sport la care mie mi-ar plăcea să o înscriu este înotul. Am auzit foarte multe beneficii ale acestui sport mai ales pentru copii. Este o activitate care stimulează dezvoltarea fizică armonioasă a copiilor, cu multiple implicaţii pozitive pentru sănătate. Înotul este o formă de aerobic, favorizând oxigenarea și stimulând activitatea cardiacă. Foarte mulți specialiști recomandă înotul pentru copii, de la vârste cât mai fragede.

Până la urmă însă alegerea este a ei, dacă va dori să practice un sport…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.